JohnnyCage

Tartanak a fájlcserélők a lemezkiadóktól?

Az NPD Group friss jelentése szöges ellentétben áll egy korábbi felméréssel, amely szerint a lemezkiadók perrel való fenyegetése nem riasztotta vissza az internetezőket a zenefájlok illegális terjesztésétől.

Az NPD Group csütörtökön kiadott jelentése szerint májusban jól érzélkelhetően csökkent az internetes fájlcsere hálózatok forgalma, amely nagyjából egybe esik az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének (RIAA) azon bejelentésével, mely szerint a szervezet a jövőben pert kíván indítani a jelentős illegális fájlcserét folytató internetezők ellen.

Az NPD adatai szerint május és június között 14,5 millióról 12,7 millióra csökkent az illegális online fájlcserét folytató háztartások száma. A RIAA jogi lépéseinek alapját az a bírósági határozat képezi, amely alapján az amerikai internetszolgáltató Verizon Communications áprilisban kénytelen volt kiadni két, nagyszabású illegális zeneterjesztést folytató felhasználójának az adatait a lemezkiadók számára.

Bár az NPD nem tudott közvetlen kapcsolatot találni az illegális zeneletöltések hirtelen csökkenése, és a RIAA jogi lépései között, a piackutató cég szerint a jelenség több, mint véletlen egybeesés. "Nem tudjuk kategórikusan kijelenteni, hogy kizárólag a RIAA jogi lépései állnak a zeneletöltések csökkenése mögött, de véleményünk szerint többről van szó, mint szezonális visszaesésről" - közölte Russ Crupnick, az NPD elnökhelyettese. "Ez a visszaesés jóval erőteljesebb, mint amit az offline zeneiparban regisztráltunk" - tette hozzá a szakértő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mp3Pintyo #8
    Jó vicc :)
    A Kazaa-n lehet, hogy csökkent de az összes többin nőtt! :))
    Csípőből fel tudnék sorolni vagy 10-et aminek a felhasználói tábora exponenciálisan nő :D
  • [HUN]PAStheLoD #7
    Ja , csütörtökön nem voltam itthon :) a gép meg pihent :)
  • Laci73 #5
    Igen, a magyar bíróságok már most sem látszanak ki a rengeteg perből, mit tesz az a csipp-csupp pár százezer hazai illegális felhasználó :)
  • Astaroth #4
    Aztán a végén lecsuknak mindenkit.Marha komoly lesz!