JohnnyCage

Elhalasztja az új Centrino chip kiadását az Intel

Egyes, tajvani notebook gyártókhoz közeli hírforrások megerősítették azokat a híreket, amelyek szerint a chipóriás Intel csak a jövő év első negyedében dobja piacra következő generációs, Dothan kódnevő Pentium M processzorait.

Az Intel korábbi ütemtervei szerint a Dothan kódnevű Pentium M chipeknek, illetve az azokra épülő Centrino megoldásoknak az idei év utolsó negyedében kellett volna megjelenniük. A közelmúltban azonban elterjedt a hír, hogy az új chipek csak néhány hónappal később debütálnak a piacon.

Az Intel tajvani központja egyelőre tagadja a késésről szóló híreket, és állítása szerint semmilyen olyan hírt nem kapott, amely szerint a 90 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülő Dothan chipek később jelennének meg a tervezettnél.

Az átállás zökkenőmentességének biztosítása érdekében a chipóriás nem a tervezett 1,8, hanem 1,7 GHz-es induló órajellel adja ki a 130 nm-es Banias-t leváltó Dothan Pentium M processzorokat. Várhatóan azonban már a megjelenéskor kapható lesz a gyorsabb, 1,8 GHz-es modell is.

Egyes elemzők szerint a Dothan kiadását azért halasztotta el az Intel, mert a jelenlegi Banias változatok rendkívül népszerűek, és igen jól fogynak, így a társaság nem érzi szükségét az új generáció minél hamarabbi bevezetésének. Amennyiben a chipóriás túl gyorsan állna át a 90 nm-es technológiával készülő Dothan változatokra, a drágább modellekből eleinte esetleg kevesebb fogyna, és csökkenhetne a társaság bevétele, vélik a hírforrások.

A hírforrások jelentése szerint a jövő év első negyedében debütáló 1,7, illetve 1,8 GHz-es Dothan Pentium M chipeket a második negyedévben követi az 1,9 GHz-es változat, a 2,0 GHz-es modell pedig a jövő év második felében kerülhet piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!