JohnnyCage

Sikert aratott az Intel Centrino platformja

Minden jel arra mutat, hogy a chipóriás sikert arat az idei év tavaszán kiadott Pentium M processzorral, illetve a rá épülő Centrino platformmal. A társaság az utóbbi időben jelentős részesedést szerzett a rivális AMD-vel szemben a mobil szegmensben.

Az IDC piackutató cég legfrissebb adatai szerint az Intel a második negyedévben mintegy 3 százalékkal növelte piaci részesedést az x86 alapú mobil számítógépekbe szánt processzorok piacán, méghozzá szinte teljes egészében a rivális Advanced Micro Devices (AMD) kárára.

Az AMD 2,5 százalékot veszített a notebookokba szánt processzorok szegmenséből a második negyedévben, így a társaság jelenleg a piac 10,6 százalékát tudhatja magáénak. A chipóriás Intel részesedése 88,1 százalék, amely 2,8 százalékos növekedést jelent a megelőző három hónap eredményéhez képest. A fennmaradó 1,3 százalékon a Transmeta, és a tajvani VIA Technologies osztozik.


Az AMD mobil CPU eladásait a szezonális visszaesés, és a társaság részesedésének jelentős csökkenése is sújtotta az időszakban, mondta Shane Rau, az IDC egyik vezető chipipari elemzője. Rau szerint az Intel Pentium M ezzel szemben jelentős lendületet adott az Intel mobil processzor üzletágának.

Az asztali processzorok piacán az Intel kevesebb, mint egy százalékos növekedéssel 79,4 százalékot tudhat magáénak, az AMD által birtokolt 19,4 százalék pedig ugyanilyen mértékű visszaesést mutat. A teljes x86 CPU piacon az Intel 81,6, az AMD pedig 17,2 százalékos részesedést tudhat magáénak. Az AMD részesedése 1,1 százalékkal csökkent a második negyedévben, az Intelé pedig ennél egy lehetnyivel többel növekedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Benedekco #9
  JÁ WOHL!
  Transmeta!
 • [HUN]PAStheLoD #8
  áhh végre egy jó cikk! csak a címe félrevezető... de a cikk végre jó...
 • HappyBoy #6
  Jajám! Fejlesszenek ezerrel, mert már viszket a tenyerem egy 100GHz-s prociért. Ha meglesz majd ébresszetek fel. Addig suxx az egész.