JohnnyCage

Ausztrália is láthatja a Windows forráskódját

Több más ország után az ausztrál kormány is hozzáfésért nyert a Microsoft Windows operációs rendszerének forráskódjához, miután a két fél között egy széleskörű megállapodás született.

A tegnap bejelentett megállapodás a Microsoft Government Security Program elnevezésű kezdeményezésének újabb lépését képezi, amelynek célja az operációs rendszer biztonságával, és külső szervezetek általi átláthatatlanságával kapcsolatban felmerült aggodalmak eloszlatása.

A program keretében egyes kormányok betekintést nyerhetnek a Windows 2000, XP, Server 2003, és CE operációs rendszerek forráskódjába, felhasználhatják azokat az operációs rendszer kódjának lefordítására, hozzáférést nyerhetnek a Microsoft biztonsági dokumentációihoz, beszélhetnek a Microsoft fejlesztőkkel, és vizsgálatokat hajthatnak végre a forráskódokon.

Számos más országhoz hasonlóan az utóbbi időben Ausztrália is egyre inkább a szabadforrású operációs rendszerek felé kezdett fordulni, mivel ezen megoldások esetében bárki megvizsgálhatja, pontosan mi történik a szoftver egyes moduljaiban.

"A Microsoft tisztában van azzal, hogy a jelenlegi globális környezetben a nemzetbiztonsági, és adatbiztonsági tényezők kiemelt szerepet kapnak" - áll a Microsoft sajtóközleményében. A szoftveróriás ezidáig 12 ország, többek között Oroszország, Kína, Tajvan, az Egyesült Királyság, és számos NATO nemzet kormánya számára tette elérhetővé a Windows forráskódját, és mintegy 35 további ország szeretne részt venni a programban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #7
    Semmit nem ér, hogy láthatják.
    Sokat nem ér vele s ezt az ms is tudja.
  • Benedekco #5
    lehet hogy csak kamu az egész és senki sem látta eddig csak a belső programozók, de ők is csak a saját részüket és eddig az egészet egyben még senki sem látta!?
  • [HUN]PAStheLoD #2
    jelentkezni kéne állami informatikusnak :)
  • Benedekco #1
    akkor ausztráliában kéne magyarítani ezt a sz*rt!