JohnnyCage

Európában debütál a Microsoft zeneszolgáltatása

Egy új fizetős online zeneszolgáltatás indul nemsokára Európában, amely a Microsoft Windows Media Player médialejátszó szoftverén keresztül lesz elérhető.

Az MSN Music Club, és Tiscali Music Club név alatt elérhető zeneszolgáltatást valójában a brit OD2 fogja működtetni, nem pedig maga a Microsoft. A szolgáltatás az Apple Computer féle iTunes Music Store-hoz hasonlóan a zenelejátszó szoftveren keresztül lesz elérhető, ezesetben a Windows Media Player prémium szolgáltatások szekciójában.

Az MSN márkanévvel ellátott változat ma fog megjelenni az Egyesült Királyságban, és kezdetben mintegy 200 ezer zeneszámot fog elérhetővé tenni a felhasználók számára, derült ki az OD2 és a Microsoft közös sajtóközleményéből. A Tiscali Music Club szeptembertől kezdve ugyanezen zenekínálatot fogja nyújtani Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország, és Belgium internetezőinek.

Bár az új szolgáltatás egyelőre csak néhány nyugat-európai országban lesz elérhető, a szakértők a mostani lépésből számos következtetést le tudnak majd vonni a szoftveróriás amerikai, illetve globális terveit illetően.

"A szoftveróriás gyakran veszi igénybe külső partnerek segítségét az efféle szolgáltatásokhoz" - mondta Susan Kevorkian, az IDC elemzője. "Érzésem szerint azonban ez a helyzet még mindig nem egyértelmű, és könnyen lehet, hogy a Microsoft saját maga fogja átvenni az MSN Music Club irányítását" - tette hozzá.

A két új szolgáltatás 0,75 fontos, illetve 0,99 eurós áron fogja kínálni az egyes zeneszámokat letöltésre, de az MSN Music Club és Tiscali Music Club tagjai számára alacsonyabb árak lesznek érvényesek.

"Ezek az új szolgáltatások az online zeneboltok második generációját képviselik Európában" - mondta Charles Grimsdale, az OD2 vezérigazgatója. "A felhasználók úgy juthatnak törvényesen zeneszámokhoz az Interneten, hogy nem kell havidíjat fizetniük."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)