Spencer

Újdonságok Japánból

Bár jelenleg tombol a nyár, és aki csak teheti, jól megérdemelt nyári szabadságát tölti, a japán elektronikai gyártók azonban folyamatosan újdonságokkal árasztják el a piacot.

Konkrét példát tekintve, a Sony nemrégiben dobta piacra legújabb Clie modelljét, mely hordozható digitális eszköz leginkább egy mosásban összement notebookhoz hasonlítható, vagyis két fő elemből áll: a felső, folyadékkristályos kijelzőt tartalmazó, valamint az alsó, viszonylag nagy méretű billentyűzetet tartalmazó részből. A szerkezet TFT (Thin Film Transistor) LCD kijelzője 3,2 colos képátlóval rendelkezik, valamint érdekessége, hogy akár 180 fokban is elforgatható, és úgy is lecsukható, hogy kifelé néz maga a képernyő. A Clie PEG-UX50 típusjelzésű készülékben egy vadonatúj fejlesztésnek számító processzor, a Sony Handheld Engine teljesít szolgálatot. Az 593 dolláros áron kapható újdonság VGA felbontású fotók készítésére alkalmas integrált digitális fényképezőgéppel, valamint beépített Bluetooth, illetve Wi-Fi vezérlővel is rendelkezik.


A japán hölgy kezében az újonnan kifejlesztett PDA chip

A Nikon ugyancsak nemrég jelentette be legújabb, elsősorban professzionális felhasználóknak szánt SLR (Single Lens Reflex) digitális fényképezőgépét, a D2H-t. A Nikon újdonságának felbontása nem számít túl magasnak, hiszen az "mindössze" 4 megapixel, viszont rendkívül meggyőző, hogy a fényképek készítésére szolgáló gomb lenyomása és a fényképek elkészítése között mindössze 37 milliszekundumnyi idő telik el. A 4175 dolláros digitális fényképezőgép másik érdekessége, hogy esetében a bekapcsolási időt lényegében el lehet felejteni, vagyis a bekapcsoló gomb megnyomását követően azonnal teljesen üzemkész a szerkezet.



A Sharp két olyan új LCD kijelzőt dobott piacra, melyek hagyományos számítógépes monitorként és LCD televíziós készülékként egyaránt képesek funkcionálni. A kisebbik, 15 colos képátlóval rendelkező modell 1024x768 pixeles (XGA) felbontással, a nagyobbik, 17 colos képátlójú monitor pedig 1280x768 pixeles (WXGA) felbontással rendelkezik. Az előbbi monitor 470 dollárba, az utóbbi pedig 767 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)