JohnnyCage

Lendületesen bővül a digitális kamerák piaca

A digitális kamerák dinamikusan növekvő eladásai arra késztették a szakértőket, hogy megemeljék 2003-as eladási előjelzéseiket.

Az idei év második negyedében mintegy 9,5 millió digitális kamera talált vásárlóra, amely 29 szalékkal több, mint az év első három hónapjában eladott mennyiség, áll a WR Hambrecht + Co. jelentésében. "Az általunk érzékelt lendület arra enged következtetni, hogy 2003-ban összesen hozzávetőleg 40 millió - 45 millió digitális fényképezőt fognak eladni a gyártók" - közölte a piackutató cég.

A WR Hambrecht korábban 35 millió - 40 millió darab, vagyis az új adatoknál jóval kevesebb digitális kamera eladását jelezte előre az idei évre.

A társaság a javított előrejelzést a japán Camera & Imaging Products Associations (CIPA) szövetség adataira építette. Japán jelenleg mintegy 80 - 90 százalékát teszi ki a világ digitális kamera termelésének. A japán gyártók az idei évben ezidáig mintegy 16,8 millió digitális fényképezőgépet gyártottak le, amely robbanásszerű, 85 százalékos növekedést mutat a tavalyi évhez viszonyítva.

A teljes digitális kamera piacon belül azonban még ennél is lendületesebbb növekedést mutatnak a 3 megapixelnél kisebb felbontású készülékek. Ezen modellekből ezidáig 268 százalékkal többet vásároltak a felhasználók, mint a tavalyi év azonos időszakában. A gyártók számára a legjövedelmezőbb szegmenst a 3 - 4 megapixeles készülékek jelentik.

A jelenleg tapasztalható lendületes növekedés egyes szakértők szerint azonban nem fog túlzottan sokáig tartani. Elemzők egy csoportja szerint a digitális kamerával rendelkező mobiltelefonok általánossá válásával a különálló modellek eladásai az elkövetkező években vissza fognak esni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    egyre újabb modellek! 3*3*2 cm.es 40000x es digitális zoom 0.0004x-es optikai! Japánoknak kedvezmény....