Spencer

Digitális fényképezőgép mindössze 11 dollárért

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy a digitális fényképezőgépek ára rohamosan csökken, azonban mindeddig nem volt példa arra, hogy egy-egy ilyen készülék 10 dollár körüli áron kerüljön forgalomba.

A Ritz Camera Centers azonban bemutatta legfrissebb újdonságát, mely nem más, mint egy mindössze 11 dollárba kerülő, egyszer használatos digitális fényképezőgép. A Dakota Digital Single-Use Camera névre keresztelt fényképezőgép első körben tizennégy amerikai nagyvárosban, így többek közt Atlantában, Bostonban, Chicagóban, Dallasban, Philadelphiában, San Franciscóban, illetve Washingtonban lesz kapható.

David Ritz, a Ritz Camera Centers elnöke az újdonság bejelentése kapcsán elmondta, hogy a Dakota Digital Single-Use Camera elsősorban azon kezdő fotósok számára jelent ideális választást, akik rendkívül olcsó, egyszer használatos digitális fényképezőgépre vágynak.
"A vásárlóknak alig 11 dollárt kell fizetniük azért, hogy kipróbálhassák a digitális fényképészeti technológiákat, vagyis nincs szükség arra, hogy adott esetben több száz dollárt adjanak ki egy-egy komolyabb fényképezőgépért" - nyilatkozta Ritz, majd hozzátette, hogy cége új terméke alig kerül többe, mint a hagyományos, tehát nem digitális, egyszer használatos fényképezőgépek. Utóbbi gépekért egyébként átlagosan 8-10 dollárt kell fizetni az Egyesült Államokban.

A Dakota Digital Single-Use Camera CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) szenzorral van felvértezve, 12 MB méretű integrált memóriája pedig mintegy 25 digitális fénykép készítését, illetve eltárolását teszi lehetővé. Simon Fleming-Wood, a vállalat marketing részlegének alelnöke elmondta, hogy az egyszer használatos digitális fényképezőgép hagyományos ceruzaelemekből nyeri a működéséhez szükséges energiát, azzal kapcsolatban azonban érdekes módon nem kívánt nyilatkozni, hogy a szerkezet pontosan milyen felbontást, illetve felbontásokat támogat. A Dakota Digital Single-Use Camera nem meglepő módon nem rendelkezik folyadékkristályos kijelzővel, viszont részét képezi többek közt egy automata vaku, illetve egy időzítő szolgáltatás. A már kiszolgált készülékek újrahasznosításáról a gyártó gondoskodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #11
    hát ez lol ... pontosan az a poén hogy nincs USB beviszed és odaaggyák CD-n vagy ilyesmi mint a RENDES 1x használatos gépeknél!
  • MaDFoX #8
    Miert ne lehetne jpg? Ahogy a tecnika all jelenleg lehet hogy egy chip a CMOS erzekelo a jpg tomorito az egeszet vezerlo egyseg (az idozitovel egyutt ;) ) es akar a memoria is (bar ez utobbit azert ketlem, nem lenne igazan kifizetodo) a CMOS chipet meg siman osszeintegraljak a fix optikaval es tulajdonkeppen erre mar csak az elemeket kell radrotozni es kesz a gep... :S
  • TheZsenyka #5
    És hogy szeded le a képet? 10 dollárért lesz rajta USB csatlakozó is? Vagy eldobható bluetooth lesz rajat?
  • TheZsenyka #4
    102x76 pixel
  • Gladiator #3
    hát, el tudom képzelni milyen minőséget produkál. 0.000000001 megapixel max.
  • versio #2
    érzésem szerint ezt könnyü lehet feltörni
    és máris van egy klafa ,olcso fényképezönk
  • Mice #1
    na szépen nézünk ki! Ezek után meg majd jönnek az eldobható tv-k, bérautók amik x km után nem mennek sehova, meg az egyszer használatos boeing -terroristáknak kedvezménnyel! -és a többi...