JohnnyCage

Új ázsiai központot létesít az ATI Technologies

Egyes hírforrások szerint a grafikus processzorokat fejlesztő kanadai ATI Technologies új központot készül létesíteni Ázsiában, amely a társaság tevékenységét fogja koordinálni a területen.

Az ATI Technologies jelenleg is rendelkezik ázsiai központokkal Hong Kongban és Malájziában. A gyártó ázsiai tevékenységének döntő része azonban a cég tajvani ügynökén, az AMI Technologiesen keresztül folyik. Az AMI szerepe a közelmúltban jelentősen megnőtt, amikor az ATI más cégek számára is lehetővé tette a saját grafikus processzoraira épülő videókártyák gyártását.

Az AMI szerepe elsősorban az ATI értékesítési, a marketing, a PR, és terméktámogatási tevékenységeinek irányítása a Japánon kívüli ázsiai, és csendes-óceáni területeken. A társaság az ATI megoldásait kínálja olyan partnercégeknek, mint például a CP Technologies, a Creative Technologies, vagy az Elsa, amelyek saját márkanevük alatt videókártyákat adnak ki az ATI grafikus processzoraival.

Az AMI Technologies egyelőre semmit nem kívánt hozzáfűzni a társaság ATI-val fennálló viszonyának várható alakulásáról szóló hírekhez. A hírforrások jelentése szerint azoban az ATI Technologies vezetői a közelmúltban már tárgyalásokat folytattak az AMI-val a társaság jövőbeli szerepéről. A hírforrások úgy tudják, hogy az ATI a létesítendő ázsiai központban is komoly szerepet szánna az AMI Technologies-nek.

Kapcsolódó hír, hogy az ATI a héten két új, professzionális munkaállomásokba szánt FireGL videókártyát adott ki. Az X2-256 és T2-128 típusjelzésű kártyák a Radeon 9800 Pro, illetve Radeon 9600 Pro grafikus processzort tartalmazzák, és 256, illetőleg 128 MBájt DDR videómemóriával rendelkeznek.

A T2-128 ára 379 dollár, az X2-256 pedig 999 dollárért vásárolható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!