JohnnyCage

A Microsoft is online zeneszolgáltatást indítana

Bill Gates, a Microsoft igazgatósági elnöke a napokban bejelentette, hogy a szoftveróriás lehetőséget keres az online zeneszolgáltatások piacára való belépéshez.

Egy, a Windows Media Playerre épülő online zeneszolgáltatás, akár maga a Microsoft, akár a társaság partnerei biztosítanák, komoly veszélyt jelent az Apple Computerre nézve, amely a PC piacra is ki kívánja bővíteni népszerű iTunes Music Store zeneszolgáltatását.

Gates egy elemzői konferencián úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a társaság saját online zeneszolgáltatást ad ki, a cél a felhasználók kényelmének növelése. Mindez feltehetően annyit jelent, hogy a felhasználók a Windows-ba épített szoftvereken keresztül is képesek lennének elérni a szolgáltatást, és nem lenne szükség külső cégek megoldásaira.

"Ez egy olyan funkció, amelyet érdemes lenne tartalmaznia az operációs rendszernek, de nem okozna a felhasználók számára áremelkedést" - mondta Gates.

Egyelőre azonban még nem lehet tudni, hogy egy ilyen, Microsoft-féle online zeneszolgáltatás pontosan hogyan épülne fel. A társaság ezidáig ugyanis elsősorban a technológiákra koncentrált az online médiapiacon, nem pedig az azokkal biztosított szolgáltatásokra.

A Microsoft Windows Media Playeren keresztül már jelenleg is elérhető a FullAudio MusicNow, és a Pressplay zeneszolgáltatás.

Gates szerint egy Windows Media Player alapú Microsoft zeneszolgáltatás fő riválisi várhatóan az America OnLine (AOL), Yahoo, és RealNetworks cégek lennének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)