JohnnyCage

DoS támadás Bush e-mail rendszere ellen?

Az Egyesült Államok elnöke a héten egy teljesen úgy e-mail rendszert vehetett át. A korábbinál jóval bonyolultabb megoldást kipróbálni vágyó amerikaiak áradata azonban szinte teljesen lebénította az új rendszert.

A kíváncsi felhasználók gyakorlatilag egy túlterheléses támadáshoz (DoS - Denial of Service) hasonlítható forgalmat gerjesztettek az új rendszeren, amely így a beindítást követően meglehetősen nehézkesen működött. Az új rendszerről korábban a New York Times írt egy cikket, amelyben az emberek részletesen megismerhették azt a procedúrát, amelyen az internetezőknek végig kell jutniuk ahhoz, hogy George W. Bushnak, az Egyesült Államok elnökének írhassanak e-mailt.


Elmúltak már azok az idők, amikor elég volt címzettnek beírni a [email protected] címet, és máris el lehetett küldeni az elektronikus levelet az Egyesült Államok elnökének. Aki az új rendszerben e-mailt szeretne küldeni George W. Bush elnöknek, először kilenc weboldalt kell felkeresnie, ahol számos űrlapot kell kitölteni. Az első kérdés mindjárt az, hogy az üzenet küldője támogatja-e a Fehér Ház politikáját, vagy esetleg más nézeteket vall.

Ezután egy témát kell választani az e-mailnek egy előre elkészített listáról, meg kell adni a küldő teljes nevét, a társaságot, a címet, és a valós e-mail postafiók címét. Az üzenet elküldését követően a megadott e-mail postafiókba egy visszaigazolási kérelem érkezik az e-mailről, amely csak akkor jut el az amerikai elnökhöz, ha a megadott e-mail címen elért felhasználó jóváhagyja azt.

Az új rendszer a jelek szerint azonban nem tűri jól a felhasználók rohamát, és gyakorlatilag megbénult az óriási terhelés alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bonewerkz #8
  lattam 1 filmet a csimpanzokrol.... eleg sok hasonlatossagot velek felfedezni az arckoponya anatomiai felepiteseben...
 • redanger #7
  hi mindenkinek

  "...hanem egy egész erre fentartott csapat aki beszámol neki a lényegről...
  " :-)
  Bush: -Kérem Judith(titkárnő) milyen levelek jöttek nekem ma?
  Judth: -Semmi fontos, csak írt az ENSZ elnöke, Kanada elnöke, és valami redanger nevű ember valami magyarország nevű helyről.

  nem semmi, írhatok az USA elnökének. azért elolvasnék egy-két levelet amit az elnöknek címeznek. mi lehet benne?

  bye
 • Bonewerkz #3
  adatvedelem rulez...
  ma jelenleg magyarorszagon szabadabb demokracia mukodik, (pedig itt se franko sokminden) mint az usaban,,... persze ha tovabbra is ennyire amerikasak leszunk, elkepzelheto, hogy lesz ez meg igy se....
  (nna, ertelmes votam... de talan a lenyeget latni:D)
 • gz_8 #1
  Dubya rulez :)