JohnnyCage

Börtön várna az illegális fájlcserélőkre egy új tervezet szerint

Azok az internetezők, akik jogtalanul osztanak meg zeneszámokat számítógépük segítségével, súlyos börtönbüntetéssel lennének sújthatók egy új amerikai törvénytervezet szerint.

A törvénytervezet az eddigi legerőteljesebb kísérlet az illegális online zeneterjesztés megfékezésére, amely a lemezkiadók szerint éves szinten dollármilliárdos bevételkiesést okoz számukra. A John Conyers michigani, és Howard Berman kalifornai republikánus képviselők által elkészített tervezet jelentősen megkönnyítené a jogtalan online fájlcserélők bíróság elé állítását, illetve felelősségrevonását.

A törvény elfogadása óriási sikert jelentene a lemezkiadók számára, akik így könnyűszerrel beperelhetnék a KaZaA, Morpheus, és egyéb P2P hálózatok felhasználóit. A társaságok a közelmúltban bejelentették, hogy felkutatják a kirívóan nagyszabású fájlcserét folytató felhasználókat, és pert indítanak ellenük.

A Conyers-Berman törvénytervezet abból indul ki, hogy minden, az Interneten elérhetővé tett, szerzői jogok által védett tartalmat legalább tíz másik felhasználó szerzi meg jogtalanul, mintegy 2500 dolláros kárt eredményezve ezzel. Az efféle tevékenység ezért súlyos bűncselekménynek minősülne, és akár öt évig terjedő letöltendő börtönbüntetéssel lenne sújtható.

A tervezet szerint törvénytelen lenne a mozifilmek videókamerára történő rögzítése a mozikban, amely a filmek illegális terjesztésének egyik legáltalánosabb kiinduló lépése. "Bár a jelenlegi törvények részben alkalmasak a probléma kezelésére, nem jelentenek elég hatékony megoldást" - mondta Conyers.

A tervezetet támogató képviselők csütörtökön tartottak megbeszélést az üggyel kapcsolatban, a jövő héten pedig egy másik törvénytervezettel összevonva kerül a képviselők elé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bonewerkz #38
  de ettol meg nem a dohanyosokat/fajlcsereloket/stb... (hozzateszem,en nem dohanyzom..) kellene sittre vagni, hanem azt, aki megerdemli... mellesleg az osztrak teletext irt ilyet, (termeszetesen amcsi forrasbol) hogy az un. illegalis zeneterjesztes veszelyezteti a biztonsagot, mert a terroristak kezere jatszik kis ido kellett, mire felfogtam, ami nem a nemet tudasom hianyara volt foghato...
  aztan mar nem tudtam, hogy sirjak-e vagy nevessek...
 • Inquisitor #37
  Kamu.
  A szemetesektől 2-3 méterre a dohányosok 90-95%-a szemrebbenés nélkül eldobálja a csikket. :(
  És nem mellékesen minden lelkifurdalás nélkül fujják más pofájába a füstöt, legkivált felzsállásnál egy járműre.
 • redanger #36
  hi mindenkinek

  kedves Demon Eyes Kyo én is dohányzom és az utcán szoktam a legtöbbet és nekem sem tetszik, hogy el van dobálva a csikk szana szét, de sajnos nincs olyan lehetőség, hogy miden sarkon lenne szemetes ahová el lehetne nyomni a csikket sajnos ezen islehetne változtatni és jobb lenne a köztiztaság is.

  bye
 • SirBubu #32
  cigi: napokban láttam TVben, hogy Japánban (vagy csak valameik nagyvárosában) egészen 1szerűen tilos az utcán cigizni. ha cigizel, erre a feladatra alkalmazott emberek (ha meglátják), megbüntetnek. sőt, ők maguk alkalmaznak dohányosokat csaliként, hogy ha a példán felbuzdulva netán más is kedvet kap, és rárobbant, megbüntetik. ez a lol...
 • Bonewerkz #30
  igaz... en mar most se mennek az usaba...
  ugyis jon majd az usa ide, ahogy elnezem a magyar torvenyek mar igy is sokmindenben szigorubbak, mint az euban...
  menyjunk talan kinaba?
 • Bonewerkz #29
  hm...
  a pedofil pap meg szabadlabon vedekezik...
  hujek ezek az amcsik, bazz...
  a legkozelebb mar a becsuletes polgarok fognak a sitten ulni (mondjuk gyorshajtasert, zenecserelesert, vagy etterebmen valo dohanyzasert??)??
 • Profeta  #25
  "Ez egy megbizhato nevtelen feljelentes volt" - A tanu
  :-)
 • HappyBoy #24
  De jó. Amiket én szeretek hallgatni, már régen megvannak, mert legalább 10-20 éve jelentek meg. A mostani szarok kellenek a halál f*szának!. Ria hazamehet.
 • Gabest #23
  Ha majd mindenkit leültetnek, akkor megalakulhat a világméretű dutyinet.
 • mireez #21
  LOL!!! Bazi nagy börtön lesz!!! Börtönre fog elmenni a sok pénz.. megéri majd?