JohnnyCage

Fujitsu: 800x600-as felbontású LCD PDA-kba

A japán elektronikai óriás a társaság keddi bejelentése szerint olyan LCD kijelzőt fejlesztett ki, amely egy új képpont megjelenítési technológia segítségével 4 colos képátló mellett az eddigieknél jóval nagyobb, 800x600-as felbontásra képes.

A Fujitsu új LCD kijelzője 480 ezer képpont megjelenítésére alkalmas, amely hozzávetőleg a négyszerese a jelenleg általánosnak számító modellek felbontásának, és új távlatokat nyithat a PDA kéziszámítógépek felhasználásában. A meglehetősen általánosnak számító Palm Tungsten T például 320x320-as felbontású LCD kijelzővel rendelkezik.

A Fujitsu szerint a társaság új kijelzője által nyújtott 800x600-as felbontás elegendő a digitális televízióképek, vagy akár egy teljes weboldal megjelenítésére. Ezen utóbbi esetben azonban kérdéses lehet, hogy a weboldalon található szövegeket a felhasználók mennyire könnyen tudják majd elolvasni.

Jelentős újításnak számít a kijelzőben, hogy a Fujitsu nem kisebb pixelmérettel, vagyis a pixelek számának növelésével érte el a nagyobb felbontást, hanem a már meglévő pixeleket használja ki jobban. Ahelyett, hogy a többi folyadékkristályos kijelzőhöz hasonlóan a Fujitsu megoldása is szorosan egymás mellett található vörös, zöld, és kék pixeleket használna, az új kijelző pixelei felváltva bocsátják ki ezeket a színeket. Mivel a képpontok színváltása rendkívül gyorsan történik, a felhasználó csak az egyes színek együttesét látja, az eredmény pedig négyszer nagyobb felbontás.

A Fujitsu által bemutatott kijelző egyelőre azonban még csak prototípus, a piaci bevezetésre pedig 1-2 évet még mindenképpen várni kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RelakSfromhome #3
    A projektorban 3 db MONO lcd van, itt viszont ki kellett okumlálni, hogy a 3 színt összehozzák egy pixelbe.