JohnnyCage

Japán 2007-ig megháromszorozná broadband felhasználóinak számát

Japán 2007-re a világ azon országai közé fog tartozni, amelyekben a szélessávú internethozzáférések a lakosság árányában a legelterjedtebbek, áll a Japán Telekommunikációs Minisztérium jelentésében.

A telekommunikációs minisztérium jelentése szerint az alacsony árak ugrásszerű növekedést fognak eredményezni a nagysebességű internethozzáférések számában, így 2007-re mintegy 60 millió japán internetező fog rendelkezni szélessávú eléréssel. A távolkeleti országban jelenleg mintegy 20 millió előfizető használ nagysebességű internethozzáférést.

Bár a mobil internetezésre alkalmas mobiltelefonok számát illetően Japán világelső, az ország éveken keresztül a vezető nyugati nemzetek mögött kullogott a vezetékes internethozzáférések számát illetően, amely elsősorban az igen magas előfizetési díjaknak tudható be. Amióta azonban 2001 végén a Softbank Corp. elfogadható árú ADSL szolgáltatást indított az országban, az előfizetők száma rendkívül gyorsan nő.

Ami a broadband kapcsolatok számát illeti, Japán jelenleg a harmadik helyen áll az Egyesült Államok, és Dél-Korea mögött, miközben a szélessávú elérések előfizetési díjai a versenyhelyzet kiéleződésével minden fejlett országénál olcsóbbak lettek. A japán internetezők jelenleg hozzávetőleg 17 dollárnak megfelelő jent fizetnek egy havi ADSL elérésért.

Kérdés lehet azonban, hogy a többszáz millió dolláros évi veszteséget termelő szolgáltatók meddig tudják ilyen alacsonyan tartani áraikat.

A jelentés szerint ugyanakkor a társaságok ezidáig nem tudták kihasználni a szélessávú internetelérések elterjedését. "Az internetes tartalomszolgáltatói szegmens még mindig nem lendült fel igazán" - mondta Yoshinori Shibayama, a Telekommunikációs Minisztérium általános irányelvekkel foglalkozó részlegének egyik vezetője. "A felhasználók szerint az emelt szintű tartalomszolgáltatások egyelőre nem felelnek meg az elvárásoknak, miközben az árak túlzottan magasak" - tette hozzá Shibayama.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DeXoSZ #2
    "Kérdés lehet azonban, hogy a többszáz millió dolláros évi veszteséget termelő szolgáltatók meddig tudják ilyen alacsonyan tartani áraikat."

    A matáv nem a veszteséges működéséről híres...
  • b #1
    17 dolcsi! hogy ott rohadjon meg a matáv ahol van! >|