JohnnyCage

Eltérő a notebook gyártók véleménye a Centrinóról

Az utóbbi időben jelentős nézeteltérések alakultak ki a vezető notebook gyártók között a Centrino (illetve Pentium M) mobil processzorokra épülő olcsó notebook piacon betöltött szerepét illetően.

Bár a legtöbb cég abban egyetért, hogy a Centrino platform, amely a Pentium M processzorból, illetve a hozzá való alaplapi chipkészletből és Wi-Fi vezérlőből áll, igen jelentős szerepet tölt be a notebook piacon, és az idei év második végére a szegmens 50 százalékát is megszerezheti, eltérő nézetek alakultak ki az olcsó Centrino alapú modellek jövőjét illetően.

Amíg például a Dell Computer, illetve az ACER nagy jövőt lát az olcsó Centrino notebookok előtt, és gőzerővel dolgozik az ilyen modellek piacra dobásán, a Toshiba, ASUSTeK Computer, és BenQ gyártók nem csak, hogy életképtelennek tartják az ilyen modelleket, de állításuk szerint még a Centrino platformról kialakult képre is káros hatással lehetnek az olcsó Pentium M notebookok.

A Dell Computer az alsó árkategóriában is kínál Centrino notebookokat a 999 dollártól induló Latitude D500, illetve az 1049 dolláros alapárú Inspiron 500m képben. Az ACER júliusban, esetleg augusztus elején tervezi kiadni a Centrino platformra épülő TravelMate 290-es notebookját, amelynek indulóára 1000 dollár lesz. A tajvani társaság vezetői úgy vélik, az olcsó notebookok általánosan is igen népszerűek, az új Centrino alapú változatok nagyobb teljesítménnyel és hosszabb üzemidővel pedig még sikeresebbek lehetnek majd.

A Toshiba, ASUSTeK, és BenQ cégek szerint viszont az alacsony ár, és a Centrino logó nem elég ahhoz, hogy egy modell sikeres legyen. A legtöbb felhasználó a notebook vásárláskor a nagy teljesítményre helyezi a hangsúlyt, amelyhez DVD- vagy kombó meghajtó, legalább 40 GB-os merevlemez, és minimum 512 MB RAM kell. Ezek pedig nem elérhetőek az 1200 dollár alatti notebookokban.

A BenQ szerint az olcsó Centrino notebookok a kormányszervezetek számára megfelelő választást jelenthetnek, de a fogyasztók nem fogják ezen modelleket vonzónak találni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #6
    lol sztem pont a kormányszervezetek az, aki h ha látja h 500 000res a legdrágább laptop, akko 600 ezrest szavaz meg magának... mellesleg nemtom mennyi a dollár váltószáma de gondolom nem 100 ezerre jönne kia végeredmény, ez esetben drágának találnám pláne mai viszonyokat nézve a 40giga winyó miatt pölö...