JohnnyCage

Javuló eredményeket lát az ATI

A kanadai székhelyű, grafikus processzorokat fejlesztő ATI Technologies bejelentette harmadik pénzügyi negyedévének eredményét, amely a társaság teljesítményének javulásáról árulkodik.

Az ATI Techologies 2003-as költségvetési évének május 31-ével végződő harmadik negyedében mintegy 12,4 millió dollár nettó nyereséget ért el 342,1 millió dollár teljes árbevétel mellett. A társaság egy évvel korábban 266,2 millió dolláros összbevételt ért el, amely elhanyagolható, 2 millió dolláros veszteséget eredményezett.

A májussal végződő negyedévben a társaság mintegy 7,4 százalékkal tudta növelni bevételét a megelőző három hónapos időszakhoz képest, amikoris a gyártó 318,5 millió dolláros bevételt regisztrált. Ez a növekedés a 2002-es pénzügyi év harmadik negyedéhez viszonyítva viszont már 28,5 százalék.

Az ATI szerint a javuló eredmények mögött a társaság legújabb Radeon grafikus processzorainak sikere áll.

A társaság a jövőt illetően mérsékelten optimista. A gyártó jelenleg is tartó negyedik pénzügyi negyedévére 335 millió - 365 millió dollár közötti bevételt vár. Az ATI a társaság vezetői szerint az időszakban emellett várhatóan nyereségességén is javítani fog. "A PC-s termékeink teljes skálája iránt mutatkozó erőteljes kereslet lehetővé teszi számunkra, hogy a jelenlegi negyedévben is jó eredményt érjünk el" - mondta K.Y. Ho, az ATI Technologies elnök-vezérigazgatója. "Mindez a teljes PC piac kismértékű fellendülésével együtt akár jelentős növekedést is lehetővé tehet" - tette hozzá Ho. A vezető szerint az ATI számára jelentős növekedési lehetőséget jelentenek az egyre sokoldalúbb játékkonzolok, a digitális televíziók, és az intelligens mobiltelefonok is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)