JohnnyCage

Online zenei szolgáltatást indít a Yahoo Európában

Az amerikai médiaóriás Yahoo Inc. Európában is beindította népszerű webes zenei szolgáltatását, a Launch Musicot.

A Launch Music számos különféle, ingyenes és előfizetéses tartalmat kínál a zenét kedvelő - elsősorban szélessávú hozzáféréssel rendelkező - felhasználóknak, így a weboldalon többek között interjúk, zenei videók, a zenevilággal kapcsolatos hírek, valamint adatfolyam alapú zenék egyaránt elérhetőek. A Yahoo a Launch Music amerikai szolgáltatásán keresztül egyelőre nem kínál zenefájlokat letöltésre, és a szerdán beindított európai változatról sem érhetők el zenefájlok.

A társaság azonban nem zárkózik el a lehetőségtől, és a jövőben elképzelhető a szolgáltatás ilyen irányú kibővítése is. "Először globális szolgáltatássá szeretnénk bővíteni a Launch-ot, és majd utána közelebbről is megvizsgáljuk az egyes további lehetőségeket" - mondta David Goldberg, a Yahoo Launch Music vezérigazgatója.

A Yahoo új európai zeneszolgáltatása - amerikai társához hasonlóan - elsősorban a reklámbevételekre fog építeni, nem pedig felhasználói előfizetésre. A Launch várhatóan szoros kapcsolatot fog létesíteni a BT Group tulajdonában lévő Dotmusic weboldallal, amely különféle zenei tartalmakat biztosít majd az új szolgáltatáshoz. Az európai szolgáltatás emellett amerikai testvérétől is számos tartalmat átvesz a jövőben.

A Yahoo mostanáig meglehetősen csendes volt az európai online zenepiaci fronton, ami elsősorban a szegmens lassú növekedésének tudható be. A vezető lemezkiadók az öreg kontinensen ugyanis az amerikai példával szemben egyelőre csak néhány zeneszolgáltatásnak engedélyezték zenéik online terjesztését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz_8 #1
    Jó nekik, én maradok a szokásos csatornáknál...