JohnnyCage

Az amerikai felhasználók gyorsabb, megbízhatóbb netet akarnak

A szélessávú internethozzáférésre váltó amerikai felhasználók elsősorban a nagyobb sebesség, a megbízhatóbb elérés, valamint a telefonvonal felszabadítása érdekében cserélik le modemes kapcsolatukat.

A Strategy Analytics piackutató cég által mintegy 525 amerikai broadband felhasználó megkérdezésével készített felmérés szerint az amerikai internetezők elsősorban nem a zenefájlok és videók letöltése miatt fizetnek elő a nagysebességű internetszolgáltatásokra.

"A broadband terjedését az Egyesült Államokban továbbra is az olyan alapvető funkció alapozzák meg, mint a nagyobb megbízhatóság és sebesség, nem pedig az olyan prémiumszolgáltatások iránti igény, mint például a különféle zene- és videószolgáltatások" - mondta James Penhune, a Strategy Analytics egyik elemzője.

A felmérés eredménye komoly csalódást jelenthet azon internetes társaságoknak, amelyek azt remélik, hogy a nagysebességű internethozzáférések elterjedésével robbanásszerű növekedésnek fog indulni az online médiaszolgáltatások szegmense. Bár az amerikai broadband előfizetők száma elérte a 19 milliót, a különféle online médiaszolgáltatások továbbra is másodlagos szerepet kapnak az olyan, kisebb sávszélességet igénylő alkalmazások mellett, mint például az e-mail.

Az olyan internetes óriások, mint az America OnLine (AOL), a Microsoft MSN, és a Yahoo egyaránt érdekeltek az online médiaszolgáltatások szegmensében. A társaságok reményei szerint a szélessávú internetkapcsolatok felhasználói a jövőben nagyszámban fognak csatlakozni a különféle előfizetés alapú médiaszolgáltatásokhoz.

A felmérés szerint a broadband felhasználók általában elégedettek a hozzáférés sebességével, valamint megbízhatóságával. Az internetszolgáltatók által nyújtott különféle tartalmakkal, az ügyfélszolgálattal, és a szolgáltatások árával azonban már kevésbé elégedettek a felhasználók.

Bár a nagysebességű hozzáférések új, magasabb színvonalú szolgáltatások elérését is lehetővé teszik, a megkérdezett broadband felhasználók mindössze 45 százaléka válaszolt úgy, hogy hajlandó lenne fizetni a különféle zene- és videószolgáltatásokért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #9
    Erre mondtam, hogy az US sokkal olcsóbb. Kishazánkban minden drágább és kisebbek a bérek is. Mindez a szocialista államfelépítés miatt van - aki rájuk szavazott, gondolom, nem bánja ;-)))
  • gz_8 #8
    Még valami: annyi zsetonért nem 348-es, hanem 1500-as vonalat kapsz. Nézz utána az adatoknak, aztán vonj párhuzamot, ha tudsz.
  • gz_8 #7
    Csak azt felejtetted el hozzátenni, hogy ők azt egy fél nap alatt keresik meg, nem pedig 3-4 napig melóznak érte!
  • Joe #5
    Nekik sincsen ingyen - havi $50 egy szélessávú elérés. Az US-ban csak a reklámanyagot adják ingyen, minden másért fizetni kell. Ezért alacsonyabb az adó és majdnem minden dolognak az ára ott, mint kis hazánkban...
  • Aquli #4
    bazz amerikaiak akarnak jobb netet? nekik ingyen van az, ami nekunk majdnem egy 10-es egy honapban....
    pff
  • Gabest #2
    Én lassabb és kevésbé megbízható netet akarok, ... ja nem, pont fordítva! Ez ám a hír :)
  • ayden #1
    Én is akaróóók:)