JohnnyCage

ATI: Nagyobb grafikus teljesítmény az olcsó PC-kbe

A grafikus chipeket gyártó ATI Technologies várhatóan új integrált grafikus chipkészlet sorozatot jelent be a Pentium 4, illetve Pentium M processzorokhoz.

A társaság új integrált chipkészletei drasztikus növekedést tesznek lehetővé az olcsóbb PC-k grafikus teljesítményében. Bár az ATI nem sokat árult el az új chipkészletekről, egyes elemzők szerint az RS300-as sorozat, amely a Radeon IGP márkanév alatt jelenik meg, hétfőn jelenik meg, egyidőben a 3,2 GHz-es Pentium 4 processzorral.

- Az RS300 drámai teljesítménynövekedést hoz a jelenlegi integrált chipkészletekhez képest a grafikai alkalmazásokban - mondta Jon Peddie, a Jon Peddie Research piackutató cég elemzője, aki szerint a lapkakészlettel a jövőben az olcsóbb PC-k vásárlói is képesek lehetnek majd futtatni a jelenlegi játékokat. Andrew Root, a Goldman Sachs befektetési bank elemzője a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy az ATI új RS300 integrált grafikus chipkészletei várhatóan nem lesznek jelentős hatással az Intel saját chipsetjeire, de a kisebb riválisok, mint a VIA és a SIS veszíthetnek pozíciójukból. "Az ATI elsősorban őket veheti célba sokkal jobb integrált grafikus magjával" - mondta Root.

Az RS300 sorozat várhatóan három változatban lesz elérhető. Az RS300 alapváltozat támogatja a Pentium 4 új, 800 MHz-es rendszerbuszát, valamint a HyperThreading technológiát, és kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik. A lapkakészlet integrált Radeon 9000 grafikus magot tartalmaz DirectX 8.1 támogatással. Az RS300 Serial ATA vezérlőt, 10/100 Ethernet adaptert, 6 USB 2.0 portot, és egy hatcsatornás audióegységet tartalmaz.

Az RS300VE egy olcsóbb változat, amely csak egycsatornás DDR400 memóriavezérlőt kapott, egyébként viszont minden funkciójában megegyezik az RS300-zal. A notebookokba szánt RS300M-ről jelenleg nem tudni túlzottan sokat, de a chip egyes hírek szerint nem a Pentium 4-M, hanem a Pentium M (Banias) processzorokhoz készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #2
    SiS 655 ellen jó lesz s kötve hiszem hogy olyan ára lenne mint a i875 vagy i865ös lapoknak, hasonló teljesítménnyel s tudással