JohnnyCage

Kalózhálózatot számolt fel az olasz rendőrség

181 gyanúsítottat vett őrizetbe az olasz rendőrség egy kiterjedt internetes kalózhálózat felszámolása közben. Az akció keretében az olasz rendőrség mintegy 118 millió euró értékben foglalt le illegálisan másolt szoftvereket.

A mostani eset a szoftverkalózok elleni legnagyobb rendőrségi akciók egyike. A razzia az "Operation Mouse" (egér művelet) fedőnév alatt futott, és az olasz rendőrség pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó Guardia di Finanza csoportja hajtotta végre. Az akciót a szoftverek illegális terjesztése ellen küzdő Business Software Alliance (BSA) szövetség is támogatta.


Beth Scott, a BSA elnökhelyettese szerint ez az eset is bizonyítja, hogy az egyre nagyobb méreteket öltő internetes szoftverkalóz csoportok mekkora veszélyt jelentenek az ipar számára. A BSA internetes csoportja számos európai ország rendőrségével működik együtt, technikai segítséget nyújtva azoknak a Világhálón folyó illegális szoftverterjesztés elleni hatékonyabb fellépéshez. "A kiberbűnözés felszámolásához az oktatás mellett az elrettentésre is szükség van" - mondta Scott.

Az olasz rendőrség a mostani akció során rengeteg illegálisan másolt szoftvert, zenét, filmet, valamint az ezek készítéséhez szükséges PC-ket, és CD/DVD írókat foglalt le. A legtöbb illegálisan másolt szoftver valamely vezető szoftvercég, mint például az Adobe, Apple Computer, Macromedia, Microsoft, vagy Symantec terméke volt.

A szoftverkalózok e-mailben, valamint illegális weboldalakon keresztül reklámozták magukat, a megrendelt kalózszoftvereket pedig postai úton juttatták el a felhasználókhoz. Az olasz rendőrség az akció során 28 e-mail cím, valamint 12 weboldal tartalmát és forgalmát kísérte figyelemmel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mike at home #37
  marmint a jajongas a kalozok miatt
 • Mike at home #36
  milyen igaz

  ez az egesz csak szajtepes
 • Mike at home #35
  nohat akkor ennyit errol
 • Mike at home #34
  nem rossz, de megvolt emelkul eddig is
 • Balea #33
  Amig ember csinálja a kódot, azt egy másik ember előbb-utóbb fel fogja törni. Sok "híres" technológiáról bejelentették (soft és hardveres), hogy feltörhetetlen, megkerülhetetlen, aztán napokon, heteken belül tizenéves suhancok pikk-pakk feltörték, megfejtették (lásd: Decss). Ezzel is nagy valószínűséggel így lesz, csak ki kell várni. Minden nagyobb cég fejlesztési részlegén dolgozik egy-két jószándékú emberke, akik diszkréten súgnak a kiskapukról, vagy "véletlenül" kitesznek a hivatalos letöltési oldalra egy addig nem nagyon terjesztett béta verziójú full progit... Amíg ilyen emberek dolgoznak ilyen helyleken, addig én nem nagyon foglalkoznék a Palladium és társai dologgal.
  A kalóz cuccok többsége pedig mind nyugatabbról érkezik, ahol valamelyest jobbak az életkörülmények és mégis warezkodnak, mint állat. Ha ott ilyen nagyban üzik, akkor mi mit szóljunk?

  Az audio cuccokat gyártók pedig miért is gyártanak hordozható mp3 lejátszókat, meg autómagnókat, ha az olyan csúnya és üldözendő dolog (pl: SONY)? Végülis nem kakkantanak a kútba, csak a kávájára és onnan diszkréten belelökik...
 • mrzool #32
  Erre az AMD-re gondolsz? Advanced Micro Devices, Inc.

  TCPA tag regóta... Nem tudom mi ez az MS-ellenesség már megint, nézz szét a TCPA tagok között... Az MS csak egy a sok nagykutyából.:)
 • Mike #23
  jelenleg elképzelni nem tudom milyen alkalmazások lesznek azok, ma már a pc mindenre jó, kép, hang, film, mi jöhet még?
 • Mike #21
  akkor majd nem lesz az amd-ben

  sőt ha abban is lesz, akkor is egész biztos, hogy 4-5 gigás prociban nem lesz,. és az jó ideig elég lesz, sőt ha a MS tottálkontrollja megvalósul, akkor kérdem én, milyen laklamazás van még - a játékokon kivül - aminek ez 4-5 gigás teljesítmény nem lesz elegendő?
 • Mike #19
  meg pl. nem fogom megvenni, sem használni
 • Mike #18
  amit soha senki nem fog kikerülni, mert nem lehet...

  te magad válaszoltál erre