Spencer

Sony Music zenék vásárolhatók az interneten

A Sony Music hétfőn bejelentette, hogy megkezdi zenei felvételeinek interneten keresztül történő forgalmazását, vagyis ily módon a Sony hanglemezkiadó részlege is csatlakozik azon európai zenei kiadókhoz, melyek mostanság egyre nagyobb fantáziát látnak az internetes kereskedelemben.

A dolognak azonban van egy - nem éppen kicsinek mondható - szépséghibája, ami nem más, mint hogy a többek közt Michael Jackson, valamint Jennifer Lopez albumokat kiadó Sony Music új szolgáltatása csak és kizárólag az Egyesült Királyságban lesz elérhető, tehát az egyéb európai országok internetezői "kimaradnak a jóból", legalábbis egyelőre.

"Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Sony-val azzal kapcsolatban, hogy az új szolgáltatást Európában az Egyesült Királyságon kívül is igénybe lehessen venni. Az európai internetezőknek tehát remélhetőleg már nem kell sokat várniuk arra, hogy online módon szerezhessék be a Sony Music legújabb zenei felvételeit" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Charles Grimsdale, az új szolgáltatás kapcsán a Sony Music technológiai partnercége, az OD2 vezérigazgatója.

A mostani bejelentés kapcsán szó esett arról, hogy az elkövetkezendő hat hétben a Sony Music többek közt az OD2 következő partnerei számára teszi elérhetővé saját zeneszámait: Dotmusic.com (BT Group), Ministry of Sound, Music Television, Microsoft MSN. HMV Group, Tiscali, Freeserve. Az OD2 minden technológiai megoldást, illetve infrastrukturális eszközt biztosít az említett cégeknek, melyek ily módon roppant egyszerű módon indíthatják be saját zenei letöltési szolgáltatásaikat. Az OD2 egyébként jelen pillanatban az egyetlen olyan európai cég, mely mind az öt nagy hanglemezkiadó vállalattal, valamint több kisebb kiadóval is jó kapcsolatokat ápol. Miután a Sony Music felvételei is felkerülnek az OD2 kínálatába, a cég már több mint kétszázezer dalt tehet elérhetővé az internetes felhasználóknak.

Ide kapcsolódó hír, hogy az Apple Computer a Reuters hírügynökség értesülései szerint Európában is meg kívánja honosítani i-Tunes nevezetű szolgáltatását, mely az idei esztendőben legalább egy európai országban elérhetővé fog válni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • papabear #1
    Na, csak felfogják, hogy nem harcolni kell ellene, hanem ki kell használni. ehehe.
    Ehhez is a Steve Jobs kellett..?