SG.hu

Kétmillió forint bírság megfizetésére kötelezték a FiberNetet

A Hírközlési Döntőbizottság határozatának értelmében a FiberNet Kommunikációs Rt. kétmillió forintos bírságot köteles fizetni együttműködés kötelezettség megsértése miatt, a TVNET Számítástechnikai Kft. által indított jogvitás ügyben.

Mint ismeretes, 2003. március 25-én leállt a TVNET kábeles internet szolgáltatása Budapest IX. és X. kerületében, mert a két kerület kábeltelevíziós hálózatát működtető FiberNet Rt. leválasztotta a hálózati eszközöket hálózatáról. Mivel a TVNET tárgyalási kísérletei a szolgáltatás ismételt beindításáról zátonyra futottak, a cég a Hírközlési Döntőbizottsághoz és a bírósághoz fordult jogorvoslatért.

Az ügy kapcsán a Hírközlési Döntőbizottság megállapította, hogy a FiberNet Kommunikációs Rt. megsértette a hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvénynek a hírközlési szolgáltatók együttműködésére vonatkozó szabályait. A határozat értelmében a FiberNet Rt. az együttműködési kötelezettség megsértése miatt kétmillió forint bírságot szabott ki, melyet 15 napon belül be kell fizetnie a Hírközlési Felügyelet számlájára.

Ezenfelül a Hírközlési Döntőbizottság kötelezi a FiberNet Kommunikációs Rt.-t, hogy a TVNET Számítástechnikai Kft. által lerótt igazgatási szolgáltatási díjat, valamint az eljárással kapcsolatosan felmerült költségeit 8 napon belül térítse meg a TVNET Kft.-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!