JohnnyCage

A Microsoft válaszlépést tervez az iTunes szolgáltatásra

Miközben az Apple Computer jelentős figyelmet kapott sikeres iTunes Music Store online zeneszolgáltatásával, a Microsoft csendben ellentámadásra készül a saját technológiáját alkalmazó szolgáltatások megerősítésével.

Miközben a legtöbb fizetős zeneszolgáltatás, mint például a Microsoft technológiáját alkalmazó Pressplay képtelen elcsalni a felhasználókat az ingyenes - és illegális - fájlcsere hálózatokról, az Apple Computer iTunes Music Store zeneszolgáltatása 16 nap alatt 2 millió zeneszámot adott el. A szoftveróriás azonban úgy véli, a társaság által tervezett, új biztonsági funkciók lehetővé teszik a zenék online kölcsönzését is, amely sokkal vonzóbbá teheti a társaság által támogatott zeneszolgáltatásokat.

A Microsoft technológiáját alkalmazó zeneszolgáltatások egyik legnagyobb problémája, hogy nem teszik lehetővé a zenék hordozható lejátszóra való letöltését. A társaság azonban egy olyan szoftvert fejleszt, amely a közeljövőben megoldást fog nyújtani erre a problémára, és megkönnyíti a letöltött zeneszámok hordozható készülékekre másolását.

"A PC-hez kötődően már most is leheővé tesszük a korlátlan letöltéseket" - mondta Jonathan Usher, a Microsoft Windows Media divíziójának igazgatója. "A következő lépés az, hogy a szórakoztatóelektronikai eszközökre is biztosítsuk a korlátlan letöltés lehetőségét."

A Microsoft ezeket a biztonsági módosításokat eredetileg a januári Consumer Electronics Show (CES) kiállításon szerette volna bejelenteni, de a társaság elkésett a fejlesztésekkel, így az Apple lépéselőnybe kerülhetett az iTunes Music Store korai kiadásával.

Az online zeneszolgáltatásokhoz fejlesztett, új biztonsági megoldások várhatóan a Windows Media Digital Rights Management for Devices 9-es verziójának részeként fognak debütálni az év második felében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #1
    És akkor most majd megint megpróbálják az idióta WMA formátumukat ráerőltetni a világra? Én jelenleg CSAK mp3 és ogg fileokat használok. Talán nem véletlenül :)