JohnnyCage

Európai invázióra készül az ASRock

Az ASUSTeK Computer kínai divíziója jelentős árcsökkentéseket hajtott végre Európa számára kínált alaplapjainak körében.

A világ legnagyobb alaplapgyártójaként ismert ASUSTeK Computer a tavalyi évben hozta létre Hua Ching elnevezésű kínai leányvállalatát, amely a társaság csúcskategóriás megoldásaival szemben a piac alsó szegmensét célozza költséghatékony megoldásaival.

A Hua Ching az elmúlt héten egyes hírforrások szerint jelentősen csökkentette ASRock márkanév alatt forgalomba kerülő alaplapjainak árát az európai nagykereskedelmi csatornákon. A társaság a kínai gyártással, illetve az ASUSTeK hátterével rendkívül olcsón tudja előállítani az alaplapokat, ráadásul a mostani árcsökkentést követően a gyártó már az előállítási költségekhez közelítő áron kínálja termékeit Európában.

Egyes hírforrások szerint a VIA chipkészletes ASRock Pentium 4 alaplapok európai ára több, mint 10 százalékkal csökkent az elmúlt héten. A Hua Ching VIA P4X266A- és P4M266A alapú alaplapjainak nagykereskedelmi ára így mindössze 36 - 37 dollár, és alig magasabb a gyártási költségeknél.

A másodvonalbeli alaplapgyártók a hírforrások szerint ezt a lépést már nem kívánják, illetve nem tudják követni, így a legtöbb társaság továbbra is 41 - 43 dolláros nagykereskedelmi áron kínálja legolcsóbb Pentium 4-es alaplapjait.

Egyes elemzők szerint a Hua Ching a lépéssel elsősorban raktárkészleteit szeretné kiüríteni a tradícionálisan gyenge második negyedéves időszakban. Az elmúlt napokban hasonló okokból, illetve az új Springdale megoldások megjelenésére felkészülve számos további alaplapgyártó is lecsökkentette árait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!