JohnnyCage

Az alaplapgyártók tartanak az ASROCK termékektől

Az ASUSTeK Computer kínai, Hua Ching divíziója által gyártott ASROCK alaplapok komoly veszélyt jelenthetnek az alaplap piac alsó szegmensére összpontosító gyártókra.

Megoszlik az alaplap gyártók véleménye abban a kérdésben, hogy az ASUSTeK új, alsókategóriás megoldásokat gyártó Hua Ching divíziója mekkora veszélyt jelent a piac többi képviselője számára. Bár a társaságok egyelőre tagadják, hogy az ASROCK márkanéven megjelenő alaplapok eladásai hatással lettek volna eredményeikre, annyi biztos, hogy azok a gyártók, amelyek elsősorban olcsóbb alaplapokat gyártanak, igen komoly riválissal nézhetnek szembe a Hua Ching képében.

A Hua Ching az ASUSTeK Computerrel a háta mögött jelentős piaci erőt képvisel. Az ASUSTeK egyrészt Kínába telepítette az ASROCK alaplapok gyártását, hogy az előállítási költségek minimálisra csökkenjenek, másrészt a társaság egyedülállóan alacsony áron kapja a chipkészleteket a Silicon Integrated Systems-től (SiS). A kettő együttesen azt eredményezi, hogy jelenleg a Hua Ching tudja a legolcsóbban előállítani alaplapjait, így jelentős előnnyel rendelkezik a piaci árversenyben.

Az ASUSTeK kínai leányvállalata egyelőre leginkább az ázsiai piacra szánja alaplapjait, ahol jelenleg az Elitegroup Computer Systems (ECS) termékei a legsikeresebbek, elsősorban kedvező áruk miatt. Az ASROCK alaplapok megjelenése azonban nem csak az ECS eladásait veszélyezteti. Elemzők szerint a Micro-Star International (MSI) ázsiai eredményei is jelentősen visszaeshetnek a Hua Ching előretörésével, mivel a társaság szintén nagyszámú alaplapot gyárt SiS chipkészlettel. A cég vezetői azonban úgy vélik, mivel a társaság ázsiai eladásainak nagyobb részét (is) az Intel chipkészletes alaplapok teszik ki, az ASROCK alaplapok hatása várhatóan mérsékelt lesz.

Az alaplapgyártók egyelőre bíznak abban, hogy a Hua Ching megjelenése nem fog jelentős hatást gyakorolni eredményeikre. A társaságok emellett azonban elképzelhetőnek tartják, hogy a Hua Ching esetlegesen saját szülőcégétől, az ASUSTeKtől vegyen el megrendeléseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!