JohnnyCage

Az MSI fogja gyártani a Dell alaplapjait

A tajvani alaplapgyártó Micro-Star International (MSI) 2003-ra jelentős asztali- és notebook alaplap megrendeléseket nyert a világ legnagyobb PC gyártójától.

A grafikus kártyák, valamint szerver alaplapok nagymennyiségű megrendelése után a Micro-Star az asztali- és notebook PC-kbe szánt alaplapok megrendelését is megszerezte az austini (Texas) központú Dell Computertől. Az alaplapgyártóhoz közell álló hírforrások jelentése szerint az asztali PC-kbe szánt alaplapokat maga a Dell rendelte meg az MSI-tól, a notebook alaplapokat pedig ahhoz a dél-koreai LG Electronics-hoz fogja szállítani a társaság, amely az elkészült mobil PC-ket szerződéses partnerként a Dellnek fogja továbbítani.

Az MSI egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

Az asztali- és notebook alaplapok megrendelése az elemzők szerint egyáltalán nem meglepő, mivel a Dell Computer korábban a Micro-Star Internationalt választotta - maximális megbízhatóságot igénylő - szerver alaplapjainak gyártójául. A szerver alaplapok megrendeléseit nemsokkal azután kapta meg az MSI, hogy a társaság befejezte új shenzeni (Guangdong tartomány, Kína) gyárának építési, illetve hitelesítési munkálatait. A dél-koreai LG Electronics, amely a Dell egyik fő szerződéses notebook gyártója, szintén régóta jó kapcsolatban áll az alaplapgyártóval.

Bár a végső rendelési mennyiség erősen függ a jövő évi piaci körülményektől, az MSI alaplap szállításai a Dell felé várhatóan ugrásszerű növekedést fognak mutatni 2003-ban. Mivel a Micro-Starnak a Dell mellett a HP-től is jelentős alaplap megrendelései vannak, a társaságnak a jövő évben biztosan nem kell aggódnia új, kínai gyárának kihasználása felől.

Ami a notebook alaplapokat illeti, az MSI Tajvanban, illetve Shenzenben (Kína) jelenleg nem rendelkezik megfelelő gyártósorokkal, így ezen eszközök gyártása feltehetően kizárólag a cég második kínai gyárában, a Shanghai melletti Kunshanban fog folyni. A kunshani központ a jövő év második negyedére készül el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • iXBT #1
    Ez szomuru...Mar megint a mocsok szar diadala....