Spencer

Flashmemória meghajtóként használható karóra

Mivel az elmúlt időkben a flashmemóriák mérete alaposan csökkent, adattároló kapacitása pedig jelentős mértékben növekedett, lényegében egymás után kerülnek forgalomba a különböző apró flashmemória meghajtók, melyek a legtöbb esetben kulcstartó formát öltenek. Egy bécsi cég pedig ezen túlmenően kiadott egy olyan speciális karórát, mely kulcstartó formájú társaihoz hasonlóan akár flashmemória meghajtóként is képes funkcionálni.

A Laks márkajelzéssel ellátott órák gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Cartagena Handels nem is egy, hanem rögtön három különböző változatban dobta piacra a különleges, Laks Memory névre hallgató órákat. Nem meglepő módon ezen modellek a tekintetben különböznek egymástól, hogy integrált flashmemóriájuk mekkora adattároló kapacitással bír. Érdekesség, hogy a Cartagena Handels mérnökei a speciális órák könnyű csatlakoztathatóságáról sem feledkeztek meg, ami konkrétan abban nyilvánul meg, hogy a Laks Memory órák tulajdonosainak nem feltétlenül kell USB kábelt maguknál tartani, amennyiben személyi számítógépekhez szeretnék csatlakoztatni karórájukat.


Ezt úgy sikerült megoldani, hogy a karórák alaphelyzetben el vannak látva egy rövid kis USB (Universal Serial Bus) kábellel, ami alaphelyzetben oly jól el van rejtve, hogy nem is látszik. Ez a kábel természetesen mindössze néhány centiméter hosszú, így ennek segítségével csak oly módon lehet PC-hez csatlakoztatni az órát, ha viselője leveszi azt a karjáról. A gyártó egyébként egy 1 méter hosszúságú USB kábelt is csomagol legújabb terméke mellé.

A Cartagena Handels kínálatában jelenleg három különböző Laks Memory karóra található meg. A belépőszintű modellben 32 MB integrált flashmemória kapott helyet, a középső modell 64 MB memóriát tudhat magáénak, a csúcsmodell pedig nem kevesebb mint 128 MB flashmemóriával büszkélkedhet. A 32 MB, 64 MB, illetve 128 MB adattároló kapacitással rendelkező karórák ára rendre 42, 64, illetve 92 euró. A Laks Memory karórák a mérlegen mindösszesen 43 grammot nyomnak, és a Windows 98, ME, 2000, vagy XP, Linux 2.4, illetve a 9.0-s, valamint ennél újabb Mac operációs rendszerekkel kompatibilisek. A különleges karórákban található memóriák maximális írási sebessége 920 kB/s, olvasási sebessége 1 MB/s.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • watermark #7
    hat mondjuk ha vkinek otthon nincsen adsle, es a suliban viszont van, akkor mar kezd erdekesse valni a dolog, persze, meg par euro sem art:)