Spencer

Windows XP utód már jövő októberben?

A Microsofttól kiszivárgott a népszerű Windows XP operációs rendszer utódjának egy újabb tesztverziója, ami a korábbi verziókhoz képest számos újdonságot vonultat fel.

A Longhorn fejlesztési kódnevet viselő operációs rendszer a szoftvercég hivatalos álláspontja szerint a jövő év végén, vagy 2005 elején kerül majd forgalomba, azonban a Milestone 5-nek nevezett legújabb tesztverziót alaposan szemügyre vevő szakértők úgy vélekednek, hogy a Microsoft akár a tervezettnél előbb is kiadhatja a szoftvert.

Elemzők egybehangzó véleménye szerint a most napvilágot látott újabb Longhorn tesztverzió minden tekintetben sokkal kifinomultabb, mint a korábbi, február utolsó hetében kiszivárgott béta változat. Egyes források szerint mivel a Microsoft a közelmúltban végzett a szerver számítógépek piacára szánt legújabb operációs rendszere, a Windows Server 2003 fejlesztési munkálataival, most eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsol az asztali számítógépekre szánt Longhorn fejlesztése kapcsán. Mindezt alátámasztja, hogy a most felbukkant Longhorn változat érkezését a szakértők mindeddig nyár közepére, júliusra saccolták, míg a következő változat, a Milestone 6 bemutatkozását októberre, a Microsoft évenként megrendezett fejlesztői konferenciájára. A legfrissebb fejlemények alapján egyébként elképzelhető, hogy a Milestone 6 verzió is a vártnál korábban, talán már nyáron el fog készülni.

Michael Cherry, az egyik piackutató cég elemzője úgy vélekedik, hogy amennyiben a Microsoft továbbra is ilyen nagy sebességgel folytatja a Longhorn fejlesztési munkálatait, akkor a cég legújabb asztali operációs rendszere nem 2005 elején, hanem sokkal inkább 2004 végén fog forgalomba kerülni. Cherry azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Windows XP utódja már 2004 októberében meg fog jelenni a boltok polcain, azonban felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a Microsoft ragaszkodik a két Windows kiadás megjelenése közötti átlagosan 40 hónapos fejlesztési időhöz, akkor a Longhorn csak 2005 februárjában fog megjelenni. A Microsoft munkatársai egyébként nem kívántak kommentárt fűzni az újabb Longhorn változat felbukkanásához, mint ahogy azzal kapcsolatban sem nyilatkoztak, hogy a szoftver végleges változata mikorra fog elkészülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Benedekco #26
  nem nt-be lopták te! XP-be!!
  NEM mind1
 • Benedekco #25
  megengedem neked a rajongást!
 • Benedekco #21
  Kiváncsi vagyok orra hogy meddik kell az embereknek ez a szarrendszernek nevezett hulladék!
  Már az MS-Dos 5.X, 6.X is fos volt, a Win 2.X 3.X is, a Win95 1 hulladék, a Win98 már kezdett javulni, a Win98SE mégjobb lett de a WinME 1 trágya, a WinXP szintén jobb lett ez lett az eddigi legjobb MS Windows csakhogy szinte monden ami jó azt a Linuxból nyúlták ami meg szar benne az megmaradt a 3.1-ből a 95 és a 98 -ból! Ja a Microsoft még az NT-t is elbaszta! A következő Windows valószínűleg megint 1 kicsit jobb lesz amit a Linuxból fognak nyúlni! Nem tom azaz tudom de akkor sem értem, hogy az emberek miért használják a winsavot. Vannak sokkal jobb rendszereik is Linux (redhat, SUSE, uhu, 100másik), UNIX, mittomén, van még 1millió rendszer! !!!JA és van 1 grafikus rendszer a MenuetOS ami nem több mint 1 FLOPPY!!! Vette az adást a tisztelt publikum??? 1 darab floppy! Grafikus, van benne 1 Wolf3d mint játék WWW.MenuetOS.org !! érdemes +nézni és kiróbálni naggyonn frankó!
  ennyi
 • watermark #17
  hm...ezek szerint WindowsXP a négyzeten még
  Kr. u. 4008004.év előtt fog megjeleni.
 • CAD #16
  buxa: a win2k es az xp melyik reszet nem teljesiti esszeru hatarokon belul?
 • Lion #15
  :))
 • watermark #11
  :) ijen az evolucio:D
 • watermark #10
  kerdezhetsz nyugodtan, de hogy tudok-e ra valaszolni...hm...az mar az en bajom:)
 • [HUN]PAStheLoD #7
  2004 október?? höhöhö olimpia :))
 • Yfel #6
  Én meg épp most gondolkozom, hogy visszalépek XP-ről 98-ra...

  Y