JohnnyCage

SARS: Elmaradhat a Computex 2003 kiállítás

Elmaradhat, vagy későbbre tolódhat az eredeti tervek szerint június 2-ától 6-áig tartó tajpeji (Tajvan) Computer 2003 kiállítás, mivel az atípusos tüdőgyulladás tovább terjed.

A hírt a Taipei Computer Association (TCA) szövetség, a Computex kiállítás egyik legfőbb szponzora jelentette be pénteken. A TCA szerint a döntés a jövő hétre várható, és elsősorban a kiállításon résztvevő cégek véleményét fogja tükrözni. A szövetség egy felmérést készít a társaságok bevonásával, amely várhatóan jövő hétfőn, illetve legkésőbb kedden készül el.

A napokban számos tajvani cég, köztük egyes PC- és alaplapgyártók is arra kérték a TCA-t, valamint a szervező China External Trade Development Council (CETRA) bizottságot, hogy az atípusos tüdőgyulladás terjedése miatt halasszák el szeptemberre a számítástechnikai kiállítást, vagy egyáltalán ne is rendezzék meg azt az idei évben, közölték egyes hírforrások.


Konferencia Hong Kongban - a halálozási arány 6%

A tajvani társaságok szerint egyre nehézkesebb az országba hívni a külföldi cégek képviselőit, és egy, a napokban megrendezett helyi elektronikai kiállítás rendkívül alacsony látogatottsági mutatói is arra utalnak, hogy a megbetegedések miatt az emberek is inkább otthon maradnak. A kiállításon a külföldi látogatók száma több, mint 66 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Ezzel szemben azok a cégek, amelyek már komoly összegeket fordítottak a 2003-as Computex-re való felkészülésre, ragaszkodnak az eredeti időpont tartásához.

A TCA április elején készített felmérése szerint a kiállító társaságok 69 százaléka vélte úgy, hogy a SARS fertőzés negatívan érintheti az idei Computex kiállítást, és a kiállítók 20 százaléka jelezte, hogy egyes ügyfelei várhatóan visszamondják a rendezvényen való részvételt az atípusos tüdőgyulladási járvány miatt. 60 százalék viszont még el sem küldte a meghívókat ügyfeleinek a felmérés elkészítéséig, így ez utóbbi szám feltételezhetően már akkor jóval magasabb lett volna.

A felmérés mintegy 106 olyan társaság bevonásával készült, amely a szabványos méretnél legalább négyszer nagyobb kiállítóteret kíván elfoglalni a Computexen. A 2003-as Computexre ezidáig mintegy 1150 cég regisztrálta magát, összesen 2500 szabványos kiállítóteret igényelve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #1
    Ez olyan hülyeség! Tajvan elég jól el van szeparálva Kinától és Hong Kongtól is. Az persze tény, hogy ott is van néhány fertőzőtt, és áldozat, de ebből a szempontból semmivel se veszélyesebb oda utazni, mint pl. Kanadába, még pontosabban Torontóba!