JohnnyCage

80 százalékkal emelkedett a koreai mobilgyártók forgalma

Az idei év első negyedében mintegy 80 százalékkal növekedtek a dél-koreai mobiltelefon gyártók eladásai a tavalyi év első hónapjához képest, miközben az értékesítési árrés kismértékben visszaesett.

A dél-koreai mobilgyártó cégek elsősorban Indiának, és más fejlődő piacoknak köszönhetően 80 - 90 százalékkal több mobiltelefon készüléket tudtak eladni az idei év első három hónapjában, mint egy évvel korábban, jelentette a dél-koreai The Electronics Times lap. Az egyes, értékesített készülékeken szerzett nyereség ezzel egyidőben 2 - 3 százalékkal visszaesett, elsősorban a mobilok átlagos értékesítési árának csökkenése miatt, áll a The Electronics Times írásában.

A Samsung Electronics, amely az utóbbi 1 - 2 évben a globális mobilpiacon is igen előkelő pozíciót szerzett, 13 millió mobiltelefont adott el 2003 első negyedévében, 90 százalékkal felülmúlva egy évvel korábbi mutatóit. A társaság hazai piacán mintegy 800 ezer darabbal kevesebb telefont tudott értékesíteni az időszakban, mint a tavalyi év első negyedévében, a hozzávetőleg 5 millió darabos exportnövekedés azonban bőven kárpótolta a céget. A lap jelentése szerint az export növekedése elsősorban az indiai, európai, és amerikai piacoknak köszönhető, ahol a társaság mobilkészülékei igen jól szerepeltek.


Az NTT DoCoMo ma mutatta be N251iS (balra) és SO505i telefonjait, utóbbi beépített kamerájával 1.3 mpixeles képeket tud készíteni

A Samsung a bevételek 30 százalékos növekedése ellenére az árrés 2 százalékos csökkenését regisztrálta. A társaság így jelenleg 25 százalékos nyereséggel értékesíti a mobiltelefonokat. A dél-koreai óriás 52 millió mobiltelefon leszállítását tervezi az idei évben, amely mintegy 12 százalékos piaci részesedést jelentene a társaság számára.

Dél-Korea második legnagyobb mobilgyártója, az LG Electronics, a becslések szerint 80 százalékos növekedést ért el a leszállított mobilok tekintetében ugyanezen időszakban. A cég nyeresége az egyes készülékeken ugyanakkor 3 százalékot esett, és jelenleg mintegy 10 százalék. A társaság mobil üzletágának bevétele 5,7 millió eladott készülék mellett 40 százalékkal emelkedett az első negyedévben.

A Pantech Group elsősorban az erősödő kínai keresletnek köszönhetően 85 százalékkal növelte eladási darabszámát, és hozzávetőleg 1,3 millió mobilkészüléket értékesített az első negyedévben. A társaság 2 százalékkal csökkent, 8 százalékos árrés mellett 60 százalékos bevételnövekedést ért el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!