Spencer

Az SARS vírus komolyan veszélyezteti a technológiai szektort

Szakértők egybehangzó véleménye szerint a technológiai szegmens számára egyre komolyabb gondokat okoz az atípusos tüdőgyulladás, melynek ékes bizonyítéka, hogy egymás után jönnek a hírek a különböző gyár- és irodabezárásokról, valamint az elhalasztott termékbemutatókról és szakmai konferenciákról.

Napjaink legfélelmetesebb halálos kórja, az SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) Ázsiában egyre aggasztóbb méreteket ölt, és ezzel párhuzamosan a világ más régióiban is folyamatosan nő az SARS fertőzöttek és a vírus következtében elhalálozottak száma.

Elemzők szerint amennyiben a közeljövőben nem lesz valamilyen pozitív változás az atípusos tüdőgyulladással kapcsolatban, az ázsiai gazdaságban és ezzel együtt a régió technológiai szektorában is komoly recesszióra, gazdasági visszaesésre kell számítani. Egyesek szerint elképzelhető, hogy az ázsiai régió recessziója a világgazdaságra, és a globális technológiai szektorra is komoly negatív hatást fog gyakorolni, és ekkor be fog köszönteni a sokak által egyszerűen csak "nukleáris tél" néven emlegetett időszak.


A WHO (World Health Organization), vagyis az Egészségügyi Világ Szervezet egymás után teszi közzé felhívásait az SARS vírussal kapcsolatban, mely felhívásokból kiderül, hogy senki számára sem ajánlatos a fertőzésveszélyes ázsiai országokba utaznia, különösképpen Hongkongba, illetve a vele szomszédos kínai tartományba, Guangdongba. A WHO legfrissebb adatai szerint eddig világszerte már több mint százra tehető az újfajta halálos kór áldozatainak a száma, a világ számos kórházában ápolt, SARS tüneteket felmutató betegek száma pedig már jóval meghaladta a kétezret.

"Nem lehet kétséges, hogy az SARS vírus nagyon komoly negatív hatást gyakorol a technológiai szektorra. Mint ismeretes, a kór által leginkább érintett ázsiai régióban rendkívül nagy számban találhatók a világ vezető technológiai cégei által üzemeltetett gyárak és kirendeltségek" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chris Lanfear, a Venture Development Corporation elemzője, aki utalt arra, hogy a napokban az atípusos tüdőgyulladás miatt maradt el egy nagyszabású pekingi mobiltelefonos konferencia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #12
    Tegnap egy svájci betegről, ma pedig egy prágairól szóltak a hírek. Most az osztrákok vagy mi jövünk?
  • Inquisitor #8
    Megjegyzések a vírusról:
    1. A kínai orvos, akitől elterjedt a betegség, egy kórházban kezelték, ahol 47!!! embert ferőzött meg. Ezért szerintem a maszk kb. sz*rt se ér ellen.
    2. Sima fertőtlenítőszerek nem tudom mennyire hatnak meg egy vírust.
    3. Nem tudom, hogy a teszteket mi alapján végzik, amik a hírekben vannak, ha nem tudják mi okozza. Mert a Corona vírus törzs is csak egy volt a feldobott lehetőségek között és az is rengeteg törzsből állhat.
    Amúgy meg bármikor kihalhatunk egy sima mutálódott influenza vagy herpesz vírustól is ...
  • Inquisitor #7
    Az jó, mondjuk évente két világjárvánnyal és 4%-al számolva meddig fog kitartani az emberiség?

    Egyébként az XBOX ára most fog lemenni a kínai gyártás olcsósága miatt.
  • b #2
    upsz! bocsi, a balkáni reflexek. :)
  • b #1
    na így vigye a májkroszoft kinába az xbox gyártását! remélem rájuk rohad az egész. >)