Spencer

Az Intel vezetője az SARS miatt elhalasztja ázsiai útját

Az atípusos tüdőgyulladásos betegségtől való félelme miatt Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója elhalasztotta a napokban esedékes ázsiai utazását, és hasonló okok miatt két Intel konferencia is el fog maradni a Távol-Keleten.

Az Intel képviselői elmondták, hogy a cég vezetősége az SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) betegség rohamos terjedését figyelembe véve a napokban úgy döntöttek, hogy az ebben a hónapban Pekingben, illetve Tajpejben megrendezendő Intel fejlesztői konferencia el fog maradni. Az atípusos tüdőgyulladás miatt az Intel úgy határozott, hogy az elkövetkezendő hónapokban változtatni fog legújabb termékeinek bemutatási módján - nyilatkozta a cég egyik munkatársa.

Chuck Mulloy, az Intel szóvivője elmondta, hogy Craig Barrett, az Intel első embere az SARS terjedése miatt elhalasztja ázsiai útját. Mulloy elmondása szerint Barrett a közeljövőben elsősorban azért utazott volna a régióba, hogy különböző konferenciákon előadásokat tartson az Intel legújabb technológiai fejlesztéseiről, azonban most már biztos, hogy ezen előadások el fognak maradni, ugyanis Barrett az SARS fertőzés miatt alaposan átszervezte a programját, így az ázsiai előadásokra legfeljebb későbbi időpontokban kerülhet majd sor.

A WHO (World Health Organization), vagyis a Világ Egészségügyi Szervezet szerdán kiadott legfrissebb közleményében többek közt az a felhívás olvasható, hogy aki teheti, az a közeljövőben ne utazzon a fertőzésveszélyes ázsiai régióba, különösen Hongkongba, illetve a vele szomszédos kínai tartományba, Guangdongba. A WHO adatai szerint az először idén februárban észlelt, mindeddig gyógyíthatatlan betegséget világszerte 2223-an kapták el eddig, a halálos áldozatok száma pedig a napokban elérte a 78-at. Az SARS fertőzöttek száma egyébként Hongkongban a legnagyobb, ahol jelenleg mintegy 1900 beteget ápolnak.

A világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel néhány napja arra kérte mintegy 60-70, Hongkongban dolgozó munkatársát, hogy maradjanak otthon és ne menjenek be dolgozni. A cég szóvivője szerint ezen döntés meghozatalára azért volt szükség, mert a cég egyik alkalmazottja vélhetően elkapta az atípusos tüdőgyulladás kórokozóját, és az Intel mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a fertőzési veszélyt minimálisra csökkentse.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!