JohnnyCage

A WinCE 5 éven belül átveheti a vezető szerepet

A Windows CE beágyazott operációs rendszer öt éven belül átveheti a vezető szerepet a PC-ken alkalmazott Windows változatoktól, mint a legelterjedtebb Windows változat, állítja az eTForecasts piackutató cég.

2002-ben mintegy 126 millió új PC talált gazdára, miközben a Windows CE operációs rendszer eladásai hozzávetőleg 9 milliót tettek ki. A piackutató cég szerint 2008-ra azonban gyökeresen megváltozik a helyzet, és a 190-200 millió darabos PC-eladások mellett a Windows CE alapú eszközökből mintegy 200-220 millió fog elkelni.

Az eTForecasts szerint az eladott PC-k száma évente 7-9 százalékkal nő 2005-ig, utána ez a szám megduplázódik. A Windows CE alapú eszközök viszont 250 százalékos növekedést fognak elérni 2004 és 2006 között, és 2010-ig várhatóan nem is lesz 50 százaléknál kisebb növekedést hozó év.


A társaság álláspontja szerint a szórakoztatóelektronikai eszközök a közeljövőben egyre inkább számítógépekké fognak válni. "A hardveres és szoftveres számítógépes platformok agresszívan támadnak számos elektronikai területet, és egyre több eszközben fognak helyet találni" - közölte az eTForecasts. "Csak a legegyszerűbb eszközök körét kerüli el ez a tendencia."

A társaság elemzői úgy vélik, a Windows CE vezető szerephez jut majd ezen a területen, maga mögé szorítva többek között a beágyazott Linux megoldásokat is. A Windows CE különböző változatai a piackutató cég szerint a PDA kéziszámítógépekben, intelligens mobiltelefonokban (smartphone), információs készülékekben, és szórakoztatóelektronikai eszközökben egyaránt megtalálhatók lesznek. Mivel azonban a PDA piac várható növekedése nem túlzottan jelentős, a szórakoztatóelektronikai eszközök körében pedig előreláthatólag népszerűek lesznek az olcsóbb Linux megoldások is, a Windows CE legnagyobb lehetőségét az intelligens mobiltelefonok jelenthetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)