JohnnyCage

Nyár elején jelenik meg a Windows CE új verziója

Még az év első felében megjelenik a Windows CE .Net beágyazott operációs rendszer következő verziója, közölte a Microsoft egyik vezetője a napokban.

A McKendric kódnévvel illetett 4.2-es Windows CE .Net verzió az év közepefelé, de még mindenképpen a harmadik negyedév előtt jelenik meg, derült ki a tajpeji (Tajvan) Microsoft DevCon 2003 konferencián.

A megoldás, amely hivatalosan a Windows CE .Net 4.2 nevet viseli, számos jelentős újdonságot fog kínálni a jelenlegi, 4.1-es verzióhoz képest. Ilyen többek között a VoIP (Voice over Internet Protocol - Hang az Internet Protokollon keresztül) támogatás, a tűzfal, és a drótnélküli hálózati elérés natív támogatása, mondta Chip Schnarel, a Windows CE termékek fejlesztési programmenedzsere. Az új változat elődjénél nagyobb kompatibilitást fog mutatni azon API-k felé, amelyek a Microsoft Pocket PC alapú PDA kéziszámítógépekhez, valamint a különféle Windows CE .Net alapú eszközökhöz készültek, tette hozzá Schnarel.


A vezető szerint ehhez az új CE .Net változat lehetővé fogja tenni, hogy a szoftverfejlesztők a különböző képernyőméreteknek megfelelően kicseréljék a programok felhasználói felületét, miközben az API-k szintjén megőrzik a megoldások kompatibilitását. Ez a funkció jelentősen leegyszerűsíti az alkalmazások portolását a különféle Windows CE alapú eszközök között.

A Microsoft az új operációs rendszer verzió fejlesztésével egyidőben olyan készülék prototípusokat is készít, amelyek lehetővé teszik, hogy a hardvergyártók gyorsabban piacra dobják az új verzióra épülő eszközeiket. "Biztosak akarunk lenni abban, hogy a technológia elég jó" - mondta Schnarel.

A McKendric többek között egy VoIP alkalmazásmintát és egy proxy klienst fog tartalmazni; ez utóbbi lehetővé teszi a VoIP alkalmazások használatát tűzfalon keresztül. Az új verzió teljes 802.11b támogatással fog rendelkezni a drótnélküli elérési pontokban való alkalmazáshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #5
    Windows CE = Windows Championship Edition, ezt még a pikulás is megmonnya!
  • aliens #3
    látom fogalmad sincs róla mi a windows ce, te barom
  • Laalee #2
    amugy feltunt hogy a ce nem az xp levaltasara van? :D PDA oprendszer
  • MATRIX #1
    Beleraknak valami ujat a windows xp-be, es mi lesz belole, windows CE, aztan a boltban vegyed meg 100.000 Huf-ert, mert az jo nekunk...