Franczy

Csak 2003-ban érkezik a Windows 2000 Server utódja?

A világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként nyilvántartott Microsoft a napokban újfent változtatást eszközölt a Windows 2000 Server operációs rendszer utódjának nevén, ami sokak szerint azt jelenti, hogy az új szoftver csak a jövő évben fog forgalomba kerülni. Konkrétan arról van szó, hogy a redmondi székhelyű cég vezetői által az elmúlt napokban tartott konferencián immár hivatalosan is bejelentették, hogy a Windows 2000 Server utódja a keresztségben a Windows .Net Server 2003 nevet fogja kapni, ez pedig azt jelzi, hogy az újgenerációs operációs rendszer idén várhatóan már nem fog megjelenni.

A Microsoft az említett high-end kategóriás operációs rendszert eleinte a Whistler kódnevű fejlesztési projekt keretein belül készítgette, majd ezt követően a cég képviselői a tavalyi év áprilisában bejelentették, hogy a termék Windows 2002 Server néven fog forgalomba kerülni. Később a szoftvercég Windows .Net Serverre változtatta az újgenerációs operációs rendszer nevét, most pedig a legfrissebb híradások már arról szólnak, hogy a szoftver Windows . Net Server 2003 néven fog forgalomba kerülni.

Szakértők szerint egyértelmű, hogy a Windows 2000 Server sokak által várva várt utódjának gyakori névváltoztatása mögött az áll, hogy a Microsoft nem képes tartani magát az új operációs rendszerrel kapcsolatos terveihez, és egyre többen úgy vélik, hogy a mostani névváltoztatás már azt vetíti előre, hogy a Windows .Net Server 2003-mal az idén még nem találkozhatnak a felhasználók. A Microsoft munkatársai 2000 októberében még azt ígérték, hogy a Windows 2000 Server utódja a 2001-es esztendő második felében már a boltok polcaira fog kerülni. 2001 áprilisában a Microsoft bejelentette, hogy a cég .Net Web stratégiájának fontos elemét képező operációs rendszer 2002 elején lát majd napvilágot, ezt követően pedig idén márciusban már arról szóltak a híradások, hogy az új high-end Windows csak valamikor 2002 második felében jelenik majd meg. A Microsoft egyébként idén július végén kiadta a szoftver első RC (Release Candidate) verzióját, azonban a cég munkatársai leszögezték, hogy a végleges verzió elkészültét megelőzően egy újabb RC verzió is meg fog még jelenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #1
    Hmmmmm... akkor mégsem most fogok elkezdeni készülni az MCSE vizsgámra hanem akkor amikor ez kijön... nem akarom megszerezni a papírt csak azért, hogy hidegre tegyék két hónap múlva ;)