Spencer

A DuPont Olight névre keresztelte OLED termékeit

A DuPont kijelző technológiák fejlesztésével foglalkozó részlege bejelentette, hogy a cég legújabb, OLED technológiás kijelzői Olight márkajelzéssel fognak forgalomba kerülni.

A DuPont nem titkoltan abban bízik, hogy az Olight márkajelzésű termékek legalább akkora, ha nem nagyobb sikert aratnak majd a piacon, mint a cég immár hosszú idők óta jól ismert, Lycra, illetve Teflon elnevezésű termékei.

"Az Olight termékek a DuPontnak a kijelző technológiák folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségét testesítik meg, és várhatóan hasonló sikereket aratnak majd, mint a DuPont korábban bejelentett és azóta közismertté vált termékei" - nyilatkozta Chet Pribonic, a DuPont Displays vezérigazgatója és egyben alelnöke. Pribonic elmondta, hogy Olight elnevezés az OLED, valamint a light, vagyis fény szavak összeházasításából jött létre. Pribonic hangsúlyozta, hogy a vadonatúj technológiákra épülő OLED kijelzők lényegében minden tekintetben képesek lesznek a jelenleg forgalomban lévő kijelzők maguk mögé szorítására, ugyanis az OLED kijelzők kiváló fényerejükről és kontraszt arányukról, rendkívül alacsony válaszidejükről és alacsony fogyasztásukról híresek, valamint arról, hogy képüket páratlanul nagy szögben lehet látni.

A DuPont Displays vezetői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a cég OLED technológiákkal kapcsolatos fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben folynak, és amennyiben a jövőben is minden jól megy, akkor már 2004-ben, de legkésőbb 2005-ben a kereskedelmi forgalomban is megjelenhetnek az első nagyméretű Olight kijelzők.

A fejlesztési munkálatok természetesen ezt követően sem állnak majd le, melynek várhatóan az lesz az eredménye, hogy a DuPont 2006-2007 körül megkezdi az első rugalmas Olight kijelzők sorozatgyártását. A DuPont fejlesztéseinek előrehaladtában komoly szerepet játszik többek közt a Cambridge Display Technology, a Universal Display Corporation, a Covion and Dow, a Vitex, valamint a RiTdisplay, mely cégek közül az utóbbi foglalkozik majd az Olight kijelzők tömeggyártásával. A DuPont célja egyébként most elsődlegesen az, hogy az OLED kijelzők élettartama elérje a tízezer órát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!