Spencer

Az AMD és a Fujitsu egyesült a flash memória piacon

Az Advanced Micro Devices (AMD) és a Fuijtsu egy újonnan létrehozott cégben egyesíti flash memória gyártási tevékenységeit, ami várhatóan rövidebb fejlesztési időt, alacsonyabb gyártási költségeket, valamint alacsonyabb árakat fog eredményezni.

Az AMD és a Fujitsu hosszú ideje kiváló kapcsolatot ápol egymással, hiszen a két nagyvállalat immár több mint tíz esztendeje folytat közös fejlesztési tevékenységeket, azonban a két cég flash memóriái mindeddig külön gyártósorokról kerültek le és külön-külön kerültek forgalomba.

Szakértők szerint bár az AMD és a Fujitsu együttműködési tevékenysége már az elmúlt években is számos előnnyel járt, éppen itt volt az ideje a két cég flash memória részlegeinek teljes összevonására. A két cég az eddigiekben külön gyártási és értékesítési részlegeket tartott fenn, ami komoly összegeket emésztett fel, azonban a most aláírt vegyesvállalat alapítási szerződést követően mindez már a múlté. Kevin Krewell, a Microprocessor Report munkatársa szerint az új vegyesvállalatnak köszönhetően immár sem az AMD-t, sem a Fujitsut nem érintik olyan, eddig érvényben lévő megkötések, hogy egy-egy régióban nem forgalmazhatnak flash memóriákat, illetve fontos előny, hogy a két cég már nem fog házon belül egymással árversenyt folytatni.


AMD flash memóriák

Az AMD és a Fujitsu vezetői által hétfőn aláírt szerződés kimondja, hogy létrejön egy FASL LLC (Fujitsu-AMD Semiconductor Limited) nevezetű új cég, mely magába tömöríti mind a két cég fejlesztőmérnökeit, eladási és marketing tevékenységekkel foglalkozó részlegeit, valamint gyártókapacitásait. "Mostantól már csak egyetlen oszthatatlan flash memóriagyártó cége lesz a AMD-nek és a Fujitsunak. A gyártási tevékenységek összevonásától nem titkoltan azt reméljük, hogy minden korábbinál nagyobb nyereséget regisztrálhatunk, és tovább terjeszkedhetünk a flash memória piacon" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Hector Ruiz, az AMD vezérigazgatója.

Az FASL LLC a jelenlegi tervek szerint valamikor az idei év harmadik negyedévében kezdi meg működését. Az új vegyesvállalat az Intel után a világ második legnagyobb flash memória gyártó cége lesz, melynek vezetője az a Bertrand Cambou lesz, aki jelenleg az AMD flash memória gyártó részlegének az igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bandee_ #4
    Hajrá Lauda!!! A legnagyobbb!!!