JohnnyCage

A Nintendo bízik az új Game Boy sikerében

A japán videójáték gyártó Nintendo keddi bejelentése szerint a társaság komoly összegeket fordít a Game Boy Advance mobil játékkonzol új, SP jelzésű változatának népszerűsítésére Európában, valamint az Egyesült Államokban.

A Nintendo ezidáig mintegy 400 ezer darab új Game Boy Advance SP készüléket szállított Európába a március 28-ai debütálásra való előkészületek részeként. Az új játékkonzol néhány nappal korábban, 23-án jelent meg az Egyesült Államokban.

A társaság mintegy 30 millió eurót tervez költeni az akkumulátorral, erőteljes háttérvilágítású színes LCD kijelzővel, és elegáns, fémes megjelenésű borítással rendelkező készülék európai népszerűsítésére. A Nintendo azt reméli, az új változat a jelenlegi felhasználói bázisnál valamivel idősebb játékosok számára is vonzó lesz.


"Jelentős számú előrendelést jegyeztünk, amely mintegy 30 - 40 százalékát teszi ki az előre leszállított mennyiségnek" - mondta David Grosen, a Nintendo európai divíziójának igazgatója. A Game Boy Advance SP az Egyesült Államokban 99 dolláros áron jelent meg, Európában pedig 138 dollárért lesz kapható.

A társaság az elmúlt hónapban mintegy 20 millió Game Boy Advance készülék eladását jelezte előre április 1-jével kezdődő pénzügyi évében, amely 33 százalékos növekedést jelentene a napokban végződő pénzügyi év eredményéhez képest. A Game Boy Advance sikere azért is igen fontos a társaság számára, mert a GameCube játékkonzol egyelőre nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és mind Európában, mind az Egyesült Államokban folyamatosan teret veszít a rivális Sony PlayStation 2, illetve Microsoft Xbox megoldásokkal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #9
    Az viszont sajnálatos hogy a Gamecube teret veszit. Grafikailag igencsak veri mind a két gépet. De sajnos kevés a progi hozzá.
  • vax #8
    Szerintem hogy kicsit eladhatóbb legyen egy kis manager naptárt, mp3 lejátszót, rádiót stb. berakva talán a vevők fogékonyabbak lettek volna. Még azok is akiknek esetleg van sima GBA-e.
  • vax #7
    Hát igen ha ujjonan szakuzletben "eredetiben" veszed a GBA játékokat sajnos tényleg 10-15 között vannak.
  • Inquisitor #6
    Hát én elég sok játékot láttam 12-16.000 rupó között is :(
  • CHEAPBOY_GA #5
    nem tudom hogyan szamolsz nalam a GBAs gamek ara 6-8000ftig vannak... 2*8=16... ehemm ehemm:))
    SP maga meg 32000ft lesz kb ujonnan.
  • CSOCSO #4
    ez igaz..
  • CSOCSO #2
    hát igen ez elég nagy geciség hogy még mindíg mi vagyunk a drágábbak..pedig ha jol emléxem ezért még per,tárgyalás is volt miatta!!!

    "2000 áprilisában vizsgálat indult a Nintendo, valamint hét forgalmazója ellen, mivel állítólagosan kartell-szerű tevékenységet folytattak az árak magasan tartásáért. "A Nintendo hét európai forgalmazója külön területet kapott, amin kívül nem értékesíthette a japán gyártó termékeit, valamint köteles volt megakadályozni a nemhivatalos exportot" - áll az Európai Bizottság 2000 augusztusában kiadott sajtóközleményében. A bizottság szerint a Nintendo emellett lehetetlenné tette az egyes forgalmazók közötti árversenyt. Ennek eredményeként a felhasználók nem vehettek Nintendo termékeket a szomszédos országokban, amennyiben ott olcsóbban lehetett azokhoz hozzájutni."

    amugy az uj GBA szebb...jobb,praktikusabb, de akkor sem veszek GC áráért egy ilyen gépet ami majdnem SNES szinten van.

    400 ezer darabot szvsz meg full elvisznek az europaiak....
    persze lehet hogy nem...azért nem biztos mert drága pénzért nem mindenki akar venni a meglévő gba mellé egy ujjabbat ami "csak" szebb...