Spencer

4 GB-os Micron DDR SDRAM memória

A Micron Technology bejelentette, hogy leszállította a világ első 4, azaz négy GB kapacitású Registered DDR (Double Data Rate) DIMM (Dual-in-line Memory Module) memóriáját a világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intelnek.

Mindez mindenképpen elismerésre méltó, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a dél-koreai székhelyű Samsung már az idei év januárjában legyártott néhány 4 GB kapacitású DDR SDRAM memóriát, vagyis alaposan megkérdőjelezhető, hogy a Micron Technology lenne az első olyan cég a világon, mely ilyen nagy kapacitású memóriamodult készített.

A Micron Technology munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az Intelhez leszállított 4 GB-os (Gigabyte) memóriamodulok 184 pinesek, és a PC1600-as, illetve a PC2100-as DDR memóriaszabvánnyal kompatibilisek. A gyártó számára ezen nagykapacitású memóriamodulok előállítását az tette lehetővé, hogy immár rendelkezésére állnak 1 Gb (Gigabit) kapacitású DDR-266-os SDRAM memóriachipek, melyek a legfejlettebb gyártási technológiák segítségével készülnek, és TSOP (Thin Small Outline Package) tokozással rendelkeznek.

Érdekesség, hogy a Micron Technology a világrekordernek kikiálltott 4 GB-os memóriamodulokat az Intel, és nem valamely nagyobb számítógépgyártó cég számára szállította le. A gyártó képviselői egyébként nem kívántak pontos magyarázatot adni arra, hogy a 4 GB-os DDR SDRAM-ok címzettje miért éppen az Intel volt. Egyes források szerint az ügy hátterében az állhat, hogy a Micron Technology fontosnak tartja, hogy a PC-s processzorpiacot uraló Intel az elsők között vehesse alaposan szemügyre a 4 GB kapacitású memóriákat, ezt követően pedig valamilyen szinten adja áldását azokra.

Az 1 Gb-es DDR SDRAM memóriachipekre épülő vadonatúj, 4 GB kapacitású memóriamodulok rendkívül fontos szerepet játszhatnak abban, hogy az Intel platformon minden korábbinál nagyobb memóriájú rendszerek kerülhessenek forgalomba - nyilatkozta Pete MacWilliams, az Intel egyik vezetője. Legújabb nagy kapacitású DDR SDRAM memóriamoduljaink révén immár akár 64 GB memóriával felszerelt munkaállomások és szerverek is gyárthatók - mondta Bob Donelly, a Micron Technology egyik alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lammer #3
    1 gigával is pöccre(1-2 mp) töltögette a pályákat nekem az alfában, és ha ezt még optimalizálják, szerintem 512vel is frankón el elhet majd gamélni vele...
  • Sub #2
    "64 GB memóriával felszerelt munkaállomások"??????
    Kell ilyen itthonra is! Doom3 menne vele :D