Spencer

Premium, a legújabb Plextor CD-író

A kiváló minőségű termékeiről híres Plextor a németországi Hannoverben megrendezett CeBIT 2003 kiállításon mutatta be legfrissebb újdonságát, a maximálisan ötvenkétszeres írási sebességre képes, jelenleg Premium fejlesztési kódnevet viselő CD-írót.

Felmerül a kérdés, hogy vajon miért éri meg lecserélni "régi" negyvennyolcszoros írási sebességű CD-írónkat a Plextor alig valamivel gyorsabb új meghajtójára. Nos ez esetben a válasz kivételesen egyszerű, ugyanis a Premium több olyan új szolgáltatást is felvonultat, melyek ténylegesen képesek vásárlásra ösztönözni a felhasználókat.

A Plextor Premium a világ első olyan CD-írója, mely az adatok tömörítésére és titkosítására egyaránt képes. A gyártó munkatársai a CeBIT keretein belül elmondták, hogy a Premium meghajtó segítségével akár 1,4-szer több adat is rögzíthető egy CD-n, mint a hagyományos CD-írókkal. A Plextor újgenerációs meghajtója mindezt úgy éri el, hogy a megírandó lemezek pitméretét a lehető legkisebbre állítja be. Ezen megoldásnak köszönhetően a 80 perces, 700 MB kapacitású hagyományos CD-kre akár 110 percnyi zenei felvétel, illetve akár 1 GB adat is rögzíthető.


A Plextor Premium révén azonban nem csak minden eddiginél nagyobb adatsűrűségű CD-k írhatók, hanem olyan lemezek is, melyek a hasznos adatok között, lényegében láthatatlan titkosító információkat tartalmaznak. A Plextor képviselőinek elmondása szerint a speciális módon megírt, rejtjelezett lemezek mind a TOC (Table of Contents) részben, mind magában az adattároló részben tartalmaznak titkosító információkat. A Plextor által kidolgozott titkosítási rendszer egy a felhasználó által a CD-íráskor megadott jelszóra épül, és tudni lehet, hogy a rendszer teljes mértékben független a különböző operációs rendszer szintű titkosítási megoldásoktól.

A Plextor legújabb tömörítési és titkosítási technológiáját a PlexTools, illetve PlexTools Professional szoftverek legújabb verzióival lehet majd igénybe venni, mely szoftverek a vadonatúj Plextor Premium meghajtók forgalomba kerülésével egy időben, várhatóan néhány hónapon belül lesznek elérhetők. A Plextor Premium kereskedelmi ára egyelőre ismeretlen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • danesz #20
    TEAC
  • bubernyak #19
    Gyerekek felesleges vitatkozni mi jó, mi nem jó. Volt plexim 2 is. A 12-es, utána a 24-es. meg voltam velük elégedve. DE szét kell nézni másfelé is. most 52-es Asus van nézzétek meg a tesztjét itt: http://www.cdrinfo.com/ . Ugy nézz ki tudja azt amit írnak róla, eddig meg vagyok vele elégedve.
  • Munch #16
    Attol függetlenül TEAC-om van, de ez akkor is imkompatibilis lesz.
  • harcu #13
    Jaja, teljesen igazad van:) 3 éve Plextorral megírt Fuji lemezemen még mindig találok adatot. Csak nem az összeset!!! :) Kicsit eltünedeztek az adatok, marha gyenge az olvashatósága, a CD-író maga sem tudja,csak sokadik ki és berakásra olvasni. Szerencsére azért nincs nagy gáz, mert otthon a gépemben LG CD-író van, az gond nélkül olvassa. Valószínűleg azért, mert csak egy szar LG. A jó íróknak meg kellene halniuk a CD olvasásakor, és amelyik író olvassa, az meg biztos szar.
  • Blackman #8
    Teljes mértékben igazad van...
  • Munch #6
    Nem. Még van, hogy a 12x-nál gyorsabban írottakat se. Ezt is csak lámák fogják megvenni.
    Basszus... most cd-t írok normálisan, hogy minden olvassa, vagy csak karcoljak, mintha nem is lenne a lemezen semmi? Olyan gyengén ír, hogy egyszerűen nem is látni hogy van rajta valami. Ebbe mi a jó?????
  • Breki #5
    a legszebb az egészben, hogy tök drága lesz. amennyivel meg többe kerül, annyiból rengeteg írható cédét vehetsz.
  • artschi #3
    Állat, kell egy ilyen :)
  • Mister #1
    Jólvan már, elég a CD-írókból, a DVD-re kéne nyomulni.