JohnnyCage

Túlságosan drága a Centrino implementálása

Az Intel most kiadott mobil processzor termékcsaládja, vagyis a Centrino a chipóriás erőteljes reklámkampánya ellenére sem fog jelentős változást hozni a notebook szegmensben, állítja egy piackutató cég.

A chipóriás Intel az elmúlt héten adta ki Centrino termékcsaládját, amely a korábban Banias kódnévvel illetett, 32 bites x86-os processzort, valamint egyes, hozzá tartozó chipkészleteket, és drótnélküli hálózati vezérlőket (802.11b) foglal magába.


Chak Wong ázsiai marketingigazgató a Centrino bemutatóján

A WR Hambrecht & Co. LLC jelentése szerint az új termékcsalád azonban az Intel komoly erőfeszítései ellenére is minimális hatást fog gyakorolni a notebook piacra. A WR Hambrecht szerint az Intel gyakorlatilag eltemette a Centrino széleskörű idei elterjedésének lehetőségét azzal, hogy a jelenlegi, kedvezőtlen piaci viszonyok között igen magas árat határozott meg a termékcsaládra. A WR Hambrecht szerint a társaságok többsége éppen költségcsökkentési programjának kellős közepén áll, és nem fog drága notebookokat vásárolni. A magánfelhasználók közül szintén csak kevesen fogják választani a meglehetősen drága Centrino (illetve Pentium-M) alapú notebookokat.

A társaság jelentése szerint az Intel 83 százalékos felárat kér az 1,6 GHz-es Pentium M-ért egy hasonló teljesítményre képes, 2,2 GHz-es Pentium 4-M processzorhoz képest. A Centrino csomagban található Wi-Fi (802.11b) vezérlő szintén meglehetősen drága: 46 dolláros ára 229 százalékkal magasabb, mint a rivális gyártók által kínált, 14 dolláros vezérlőké.


További probléma, hogy a Centrino egyelőre csak a 802.11b szabványra épülő drótnélküli hálózatokat támogatja, miközben a rivális megoldások már a gyorsabb 802.11a, és 802.11g szabványokat is ismerik.

A WR Hambrecht jelentése szerint mindezekből kifolyólag a Centrino reklámkampányára fordított dollármilliók a drótnélküli hálózati vezérlőket gyártó riválisok piacát fogja fellendíteni a Pentium-M mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!