Spencer

Andy Groove a Centrino fontosságáról

A vadonatúj mobil processzorokat és kiegészítő chipeket magába foglaló Centrino platform piaci bevezetését segítő kampány, fontosságát tekintve rögtön a második a Pentium processzorok hasonló kampányát követően - nyilatkozta Andy Groove, az Intel elnöke.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Santa Clara-i székhelyű chipgyártó a hét elején több millió dolláros reklámkampányt indított a Centrino népszerűsítése érdekében, noha a teljesen új mobil platform csak a jövő hét közepén, egész pontosan március 12-én fog bemutatkozni. Groove a Centrino projektről egy a San Franciscói nemzetközi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón tartott előadásában tett említést, és hangsúlyozta, hogy a Centrino platform rendkívül fontos mérföldkövet jelent a vezeték nélküli számítástechnikai fejlesztések piacán.


Laptop Centrino chippel

A vezetékek a számítástechnika esküdt ellenségei, tehát mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ahonnan csak lehet, száműzzük őket - mondta a szakmai körökben nagy elismertségnek örvendő Groove, majd hozzátette, hogy ebben a vezetékek elleni háborúban komoly fegyvert jelent a Centrino platform. Szakértők szerint a Centrino egyrészt tényleg fontos előrelépés a vezeték nélküli technológiák kapcsán, másrészt viszont az sem elhanyagolható szempont, hogy az Intel a számítógépgyártó cégekkel karöltve óriási bevételre tehet szert az által, hogy bevezeti a piacra ezt a teljesen új mobil platformot.

Az Intel a március 12-én debütáló Centrino platform keretein belül hat vadonatúj, a kezdetektől fogva mobil felhasználási környezetekre optimalizált processzort, két új chipsetet, valamint egy WLAN (Wireless Local Area Network) kontrollert tartalmazó kiegészítő kommunikációs chipet fog bejelenteni. Az új mobil platform szerves részét képező Pentium-M processzorokban 77 millió darab tranzisztor kap helyet, és tudni lehet, hogy a Pentium-M chipek három különböző változatban fognak készülni. A normál Pentium-M 1,3 GHz-es, 1,4 GHz-es, 1,5 GHz-es, valamint 1,6 GHz-es változatokban kerül forgalomba, az alacsony, illetve ultra-alacsony feszültségigényű változatok pedig rendre 1,1 GHz-es, illetve 900 MHz-es frekvenciával fognak rendelkezni. A Centrino platform alaplapi chipkészletei i855PM és i855GM néven fognak debütálni, a kettejük közti különbséget pedig az fogja jelenteni, hogy utóbbiban egy integrált grafikus kontroller is helyet fog kapni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!