Spencer

Több millió dolláros Centrino reklámkampány indult

A világ vezető chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel hétfőn megkezdte legújabb több millió dolláros reklámkampányát, mely a cég újgenerációs mobil platformjának, a Centrinónak a népszerűsítésére hivatott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Intel hivatalosan március 12-én fogja bemutatni a Centrino termékcsaládot, vagyis a vadonatúj Pentium-M processzort, valamint a hozzá illeszkedő alaplapi chipkészletet és kommunikációs chipet. Az Intel a kezdetekben elsősorban a televíziós csatornákon, majd később az interneten és különböző nyomtatott sajtótermékekben is népszerűsíteni kívánja a Centrinót, vagyis a chipgyártó korántsem szeretné a véletlenre bízni az új platform sikerét.

Várakozások szerint az első Centrino platformos hordozható számítógépek ára 1500-1800 dollár körül fog alakulni. Az Intel korábban számos ígéretet tett arra, hogy a Centrino alapokon nyugvó notebookok olyan páratlanul alacsony fogyasztással fognak rendelkezni, hogy egy feltöltéssel akár 4-5 órán keresztül is használni lehet majd őket.


A platform szerves részét képező Pentium-M processzor már a kezdetekben három különböző verzióban lesz kapható. Lesz természetesen egy normál válozat, valamint egy alacsony feszültségigényű és egy ultra-alacsony feszültségigényű kivitel is. Az ultra-alacsony feszültségigényű modell 900 MHz-es frekvencián fog ketyegni, működéséhez mindössze 1 V-os feszültség szükségeltetik, fogyasztása pedig alig 7 W lesz. Ezen változat energiatakarékos módban 600 MHz-es frekvencia mellett mindössze 4 W-ot fog fogyasztani. Az alacsony feszültségigényű Pentium-M chip 1,1 GHz-en fog ketyegni és 1,2 V-os feszültség mellett mintegy 12 W-ot fog fogyasztani.

A normál kivitelű Pentium-M processzorok közül a belépőszintű modell frekvenciája 1,3 GHz lesz. Ezen chip 1,4 V-os feszültséget fog igényelni a működéséhez és mintegy 22 W-ot fog fogyasztani. Később várható az 1,4 GHz-es, 1,5 GHz-es, valamint 1,6 GHz-es verziók debütálása, melyek közül a legnagyobb teljesítményű modell fogyasztása 24,5 W lesz. A 0,09 mikronos gyártási technológiákra történő átállás követően lát majd napvilágot a Dothan magos új Pentium-M processzor, melynek kezdőfrekvenciája 1,8 GHz, fogyasztása pedig mindössze 21 W lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!