Spencer

512 MB memóriával szerelt 3Dlabs grafikuskártya

A professzionális grafikus megoldások fejlesztésével foglalkozó 3Dlabs a napokban a németországi Hannoverben zajló CeBIT szakkiállításon bemutatta legújabb grafikuskártyáját, a nem kevesebb mint 512 MB memóriával rendelkező Wildcat VP990 Prót.

A 3Dlabs legújabb Vadmacskája a világ első olyan, személyi számítógépekbe szánt videokártyája, melyen 512 MB, 256 bites interfészű DDR (Double Data Rate) SDRAM memória található. Az AGP 4x-es és AGP 8x-os slotokba egyaránt behelyezhető újdonság a gyártó állítása szerint nemcsak páratlanul nagy grafikus teljesítménnyel, hanem széles szolgáltatási körrel és első osztályú képminőséggel is dicsekedhet.



A most debütált Wildcat VP990 Pro a 3Dlabs mindeddig legmagasabb órajelű grafikus processzorát tudhatja magáénak, így többek közt ennek köszönhető, hogy az újdonság másodpercenként akár 225 millió vertexet is képes feldolgozni, valamint, hogy bekapcsolt anti-aliasing mellett is kiváló teljesítményre képes. Arról természetesen nem szabad elfeledkeznünk, hogy a Wildcat VP990 Prót nem a hardcore gamerek számára szánja a 3Dlabs, hanem sokkal inkább azon professzionális felhasználóknak, akik nagyméretű, komplex háromdimenziós modellek fejlesztésével foglalkoznak, magas felbontásokban. A Wildcat VP990 Pro egyébként a legújabb fejlesztésű 9 megapixeles megjelenítési technológiával van ellátva, ami azt jelenti, hogy számára a 3480x2400-as felbontás sem jelent különösebb nehézségeket, csak legyen olyan monitor, mely képes lépést tartani vele.

A 3Dlabs úgy véli, hogy manapság már nem jelent felesleges luxust, ha egy grafikuskártyán 512 MB memória kap helyet, ugyanis az egyre összetettebbé váló háromdimenziós tervező szoftverek az optimális működésükhöz egyre nagyobb grafikusmemóriát igényelnek, a professzionális felhasználók pedig minden körülmények között folyamatos és kiváló minőségű, adott esetben élelsimított megjelenítésre tartanak igényt. A Wildcat VP990 Pro tudásának megfelelően korántsem számít olcsó mulatságnak, ugyanis a vezető disztribútorok és rendszerintegrátorok a jövő hónapban várhatóan 999 eurós áron kezdik meg a forgalmazását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #23
    "egy S-video (Első ránézésre)"
    Fene tudja, valahogy azt hiszem ez valami spéci csatlakozó inkább ...
    Talán 3D szemüveghez, vagy hasonlóhoz. Az szokott lenni a drágább profi OpenGL kütyükön.
    (Na nem arra a "színvonalra" kell gondolni, mint ami a GeForce-okon volt ...)
  • Inquisitor #22
    Hiába a vita, mert a 3DLabs cuccok képminőségét még a Matrox se überelte soha.
  • Tompi #18
    Es azert tunt el fel evig, mert ennyi ido kellett, mire feltelepitette ujra a windozt.. :)
  • RelakS #10
    Állíjjad 3200X2400-ra, és nem torzít. A másik megoldás meg az, mint az 1600X900 esetén: a moncsi tetején, allján fekete csík
  • vax #6
    Ha tényleg Te lennél a "Fő teszter" nem lennél ilyen kirivóan harsógó. Lehet, hogy egyszer majd az leszel de addig jó pár évnek el kell telnie és a személyiségedben is sok változásnak kell történnie. Ez a hozzászólás ha viccnek szántad annak jó. Akkor bocsi a fentiekért. Ha komolyan, hát nem is tudom. Van aki igy vetiti ki a vágyait álmait. Különbözőek vagyunk.
  • Randal #5
    aham
  • zeb #4
    Nekem jelen pillanatban is itt duruzsol a Wildcat a gépemben 1024 mega rammal. Szegény kicsi Budot meg csak szánni tudom, hogy fogalma sincsenarról, hogy nem ez lesz a 3D Labs csúcskártyája hanem az amely már éppen úton van az otthoni laboratóriumomba, egyenesen a gyárból kapom tesztelésre, mivel szükségük van egy független informatikai szakemberre aki kíméletlen nyúzópróbának veti alá és rátapint a vas gyengéire mielőtt a piacra kerül.
    Egyedülálló tapasztalataimra amelyekre az évek során szert tettem a témában egyetlen olyan professzionális cég sem mint a 3D Labs hagyhatja figyelmen kívül.
  • EvilDead #1
    És még az ATI-nVIDIA fanatikusok harcolnak egymással azon, hogy melyik cég gyártotta a leggyorsabb kártyát. Hát kérem....EZ!!!