JohnnyCage

Intel, McDonald's: Wi-Fi elérés az éttermekben

A világ legnagyobb chipgyártója, valamint a világ első számú étteremlánca összefogott egy olyan terv megvalósítása érdekében, amelynek keretében egyes McDonald's éttermek a jövőben drótnélküli internetelérést kínálnának a vendégeknek.

A két társaság bejelentése szerint a 300 millió dolláros beruházás első lépéseként tíz manhattani McDonald's étteremben nyílik lehetőség a Wi-Fi alapú (802.11b) drótnélküli internetelérésre. Az elkövetkező három hónapban minden vendég, aki a kijelölt éttermekben menüt rendel, egy óra drótnélküli internetes hozzáfésért kap ajándékba.

Az egy óra lejárta után a vendégeknek vagy egy újabb menüt kell rendelniük, vagy pedig 3 dollárért meg kell hosszabbítaniuk a hozzáférést, amennyiben folytatni kívánják az internetezést. A McDonald's elsősorban csökkenő forgalmát kívánja ismét fellendíteni a lépéssel, az Intel pedig a most kiadott Centrino termékcsaládját szeretné népszerűsíteni.

Az Oak Brook-i (Illinois) székhelyű McDonald's közleménye szerint a társaság az idei év végéig több száz étteremben kezdi meg a rendszer kiépítését New Yorkban, Chicago-ban, valamint egy meg nem nevezett kaliforniai térségben.

A könyvesbolthálózatot működtető Borders Group hasonló együttműködést jelentett be az Intellel tegnap. A michigani központú társaság a megállapodás értelmében Centrino reklámfeliratokat helyez el értékesítési szaküzleteiben utalva arra, hogy a T-Mobile által biztosított hotspot drótnélküli internetes szolgáltatását az Intel Centrino termékeihez optimalizálták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zakika #8
    heti hepi mil internet menu:
    mekburger (sima)
    mekkola kicsi (buborek nelkuli szodabol)
    10 perc internethozzaferes (max 56 kbps)

    akcios aron csak 9999 ft
  • Pheel #6
    Odamész egy taxishoz és megkérded INGYEN :-P

    Vagy éppen előveszed a jó kis WAP-os telefonodat és megnézed átalánydíjban :-P
  • zakika #3
    egypar honappal ezelott azt irtak valahol, hogy a mekinek rafozetes lenne ezt elinditani, igy lemond rola...
  • CSOCSO #2
    bár kb max félévente járok ilyen helyekre de mekiben még igy is néha alig lehet leülni annyian vannak..hjo mondjuk én ha voltam akkor hétvégén...de mi lesz ha netelni is lehet majd?:)))))