Berta Sándor

Big Mac, sült krumpli és egy óra internet rendel!

A British Telecom (BT) tovább építi Nagy-Britanniában WiFi-hálózatát. A program részeként például idén március végéig kereken 500 McDonald's vendéglátóhelyet látnak el csatlakozási lehetőséggel.

Nagy-Britanniában hamarosan már nem sokan fognak meglepődni, ha meghallják a címben szereplő mondatot. A brit telekommunikációs konszern ezzel a beruházással mintegy 2200-ra emeli a WiFi internetes csatlakozási pontjai számát. John Carter, a British Telecommunications szóvivője szerint főleg a "vezess és egyél" vendéglátóhelyekre betérő felhasználók élvezhetik majd a vezeték nélküli internet előnyeit.


Az emberek a Hot Spot ponttól számított 100 méteres körzetben táborozhatnak le, így például az éttermek körüli parkolóhelyeken is felcsatlakozhatnak a kapcsolódási pont segítségével a mobiltelefonjukon vagy a notebookjukon keresztül a világhálóra. A vállalat úgynevezett "Openzone" (Nyitott Zóna) szolgáltatásának keretében a szerencsések tíz fontért 120 percet tölthetnek majd az interneten. Ezen kívül lehetőség van percalapú szolgáltatás igénybe vételére is, ekkor 20 pennybe kerül egy perc internet, illetve helyben egy darab egyórás csatlakozást lehetővé tevő kártya is vásárolható lesz.

Steve Tiley, a McDonald's nagy-britanniai információtechnológiai vezetője szerint elsősorban sokat utazó üzletemberek, menedzserek veszik majd igénybe az új szolgáltatást. Az ő esetükben az eddigi 15-20 perces tartózkodási időszak várhatóan 20-30 percre nő majd. A BT egyébként nem az első szolgáltató ezen a területen, hiszen már a T-Mobile is tárgyalásokat folytat különböző étteremláncokkal hasonló szolgáltatások bevezetésére. Így például könnyen előfordulhat, hogy néhány héten, esetleg hónapon belül a Starbucks kávézólánc üzlethelyiségei is el lesznek látva vezeték nélküli internet-hozzáférési pontokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aDannyBoy #6
    annyira nem
    mert igy leulsz eloveszed a ki lapidat es netezel :)

    ott meg egy vandalbiztos ambator gagyerasz interfeszu mindenre alkalmatlan terminalt kapsz

    milyen jo lenne egyet honfoglalozni mondjuk meki kaja zabalas kozben :P
  • Darth Sith #5
    azmár részlet kérdés. :)
  • Cat #4
    igen, csak az nem drótnélküli!
  • Frenzy #1
    Csak errefele, idehaza mikor lesznek mar elterjedt publikus access pointok? :-)