JohnnyCage

Az ausztrál rendőrség lecsap a zenekalózokra

Az ausztrál rendőrség házkutatási paranccsal a birtokában átvizsgálta az ország piacvezető telefontársaságának számító Telstra számítógépes rendszereit, hogy nyomon követhesse a zenekalózok internetes tevékenységét.

A mostani lépés az ausztrál hatóságok egyik legnagyobb vizsgálata, amely az internetes zenekalózok lefülelését célozza.

A Telstra, amely telefonos hálózatán internetszolgáltatást is nyújt, bejelentette, hogy a szövetségi rendőrség az elmúlt héten felkereste a társaság egyik Melbourne-i irodáját. A telefontársaság szerint a vizsgálat célja egy olyan, állítólagos online zeneterjesztési hálózat lefülelése, amely ezidáig hozzávetőleg 36 millió amerikai dollár kárt okozott a lemezkiadóknak.

"A rendőrség házkutatási parancs birtokában vizsgálatot végzett a társaság számítógépes rendszereiben. Rajtaütésről azonban szó sincs" - közölte a Telstra egyik szóvivője. A rendőrség a Telstra mellett több másik internetszolgáltatónál is vizsgálatot folytatott a felhasználók által alkalmazott illegális fájlcsere hálózat aktivitásának feltárás érdekében. A vizsgálat ugyanakkor egyik esetben sem maguk ellen az internetszolgáltatók ellen indult, hanem a hozzáférést illegális tevékenységre használó felhasználók ellen.

A Telstra szerint a rendőrség korábban is rendszeresen kért betekintést a társaság adataiba, amelyet a társaság tekintettel a házkutatási parancsra rendre engedélyezett is.

Az ausztrál rendőrség szóvivője egyelőre csak annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy a vizsgálat még folyik, ezért nem adhat pontosabb felvilágosítást.

A The Australian ausztrál országos napilap írása szerint az illegális hálózaton keresztül folyó zenefájl-csere ezidáig mintegy 36 millió amerikai dolláros kárt okozott a lemezkiadóknak. A mostani vizsgálat így Ausztrália eddigi legnagyobb szerzői jogsértési ügye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zakika #2
    a nagy testresz lecsap (nagy himtagok)...

    es csak figyel es figyel