Franczy

Új digitális fényképezőgépek a Sanyotól és a Kyoceratól

Japánban a Sanyo Electric és a Kyocera is bemutatott a napokban egy-egy vadonatúj digitális fényképezőgépet.

A Sanyo-féle DSC-J1 típusjelzésű újdonság a gyártó Xacti termékcsaládjának azon első képviselője, mely a 3 megapixel felbontású kompakt méretű digitális fényképezőgépek táborába tartozik. A DSC-J1 elődjeihez hasonlóan számos állókép rögzítési szolgáltatással rendelkezik, emellett pedig kiváló minőségű mozgóképek is készíthetők a segítségével. A Sanyo legújabb digitális fényképezőgépének lelkét egy 3,2 megapixel felbontású CCD érzékelő adja, melynek segítségével maximálisan 2048 x 1536 felbontású képek készíthetők. Érdekesség, hogy a Sanyo munkatársainak elmondása szerint a DSC-J1 akár 2880 x 2160 pixeles képeket is képes rögzíteni. Ehhez 6 megapixeles CCD lenne szükséges, tehát minden bizonnyal arról van szó, hogy a Sanyo szoftveres módon állítja elő a nagyobb felbontást.


A Kyocera új 5 megapixeles Contax Tvs Digital fényképezőgépe az első a sorban; február végétől lesz kapható mintegy 1000 dolláros áron

A Sanyo újdonsága 2,8x-os optikai és 4x-es digitális zoommal rendelkezik, makró üzemmódban pedig akár a lencsétől mindössze két centiméterre elhelyezkedő tárgyakról is képes tökéletes minőségű, éles képeket készíteni. A fényképezőgép SD memóriakártyákon tárolja a már elkészített képeket, melyeket később USB 1.1 interfészen keresztül lehet feltölteni a személyi számítógépekre. Említésre méltó, hogy a Sanyo DSC-J1 640 x 480-as felbontás mellett 30 képkocka/másodperces sebességgel képes a mozgóképek rögzítésére, és ebben az üzzemmódban egy 512 MB kapacitású memóriakártyára közel hatpercnyi videoanyag rögzíthető. A Sanyo DSC-J1 ára 500 dollár.

A Kyocera legújabb digitális fényképezőgépe a keresztségben a Contax Tvs nevet kapta, és elsősorban Carl Zeiss T gyártmányú optikájáról, valamint 5,2 megapixel felbontású CCD szenzoráról ismerszik meg. Segítségével maximálisan 2560 x 1920 pixel felbontású digitális fényképek készíthetők, mely képeket az eszköz a Sanyo újdonságához hasonlóan SD memóriakártyákon tárolja. A mozgóképeket maximálisan 320 x 240-es felbontásban rögzíteni képes fényképezőgép meglehetősen kis fogyasztással rendelkezik, ugyanis a gyártó állítása szerint a mellékelt akkumulátorok használata mellett bekapcsolt LCD-vel 260, kikapcsolt LCD-vel pedig akár 310 fénykép is készíthető a Contax Tvs-sel. A Kyocera újdonsága korántsem számít olcsó mulatságnak, kiskereskedelmi ára ugyanis 1066 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!