Spencer

Gyors működésű új Kyocera digitális fényképezőgép

A digitális fényképezőgép tulajdonosok sokszor panaszkodnak arra, hogy vadonatúj készülékük igen csak lassan kapcsol be, illetve csiga lassúsággal készíti el a felvételeket.

Nos a Kyocera legfrissebb digitális fényképezőgépe, az ultra-vékony kialakítású Finecam SL300R éppen arról ismerszik meg, hogy a bekapcsoló gomb lenyomását követően lényegében azonnal használatba vehető, illetve, hogy segítségével pillanatok alatt kiváló minőségű fényképek készíthetők. A 399 dolláros áron megvásárolható újdonság a Kyocera által kifejlesztett Rapid Tuning Technology (RTune) megoldásnak köszönhetően kevesebb mint 0,7 másodperc alatt bekapcsolható, valamint a kamera másodpercenként akár 3,5 fényképet is képes készíteni.

Ben La Marca, a Kyocera Optics elnöke a fényképezőgép hivatalos bejelentése kapcsán elmondta, hogy a Finecam SL300R-nak köszönhetően a fotósok a jövőben már egyetlen pillanatról sem fognak lemaradni. A bekapcsoló gomb megnyomásával egy időben máris használatba vehető a fényképezőgép, és a fényképek is a legkisebb várakozási idő nélkül készülnek el - nyilatkozta La Marca.


A Kyocera Finecam SL300R mindössze 10,1 centiméter széles, 6,3 centiméter magas és 1,5 centiméter vastag, tehát minden további nélkül elfér akár egy zsebben is. A magnéziumból készült vázzal rendelkező digitális fényképezőgép hátoldalán egy 1,5 colos képátlójú folyadékkristályos kijelző jeleníti meg a már elkészült fényképeket, illetve menüpontokat és beállítási lehetőségeket. Említésre méltó a háromszoros optikai zoom (38mm - 115 mm), illetve a zársebesség teljesen manuális állíthatósága. Az újratölthető lítium-ion akkumulátorokkal, valamint hálózati adapterrel szállított Kyocera Finecam SL300R mellé a gyártó többek közt egy Adobe Photoshop Album nevezetű szoftvert is csomagol.

A bejelentés kapcsán szó esett arról is, hogy a 3,2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép csak abban az esetben képes másodpercenként 3,5 képet rögzíteni, ha legalább 10 MB/s-os írási sebességre képes SD (Secure Digital) kártyát használnak benne. A Kyocera újdonsága egyébként AVI videók rögzítésére is képes, még pedig 640 x 480 pixeles felbontás és 30 fps mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!