Spencer

A világ legkisebb digitális fényképezőgépe

A Kyocera bejelentette a világ legkisebb és egyben legkönnyebb digitális fényképezőgépét, amely kis mérete ellenére nagyon jó paraméterekkel rendelkezik.

Az új Kyocera Finecam S3 nagysága 87x55x30 milliméter és a súlya mindössze 160 gramm. Ennél fogva könnyen hordozható és nagyon széleskörűen felhasználható. A kis fényképezőgépben egy 3 megapixeles CCD kapott helyet, amely nagyon jó minőségű képek készítését teszi lehetővé. A kamera 2-szeres optikai zoomolást biztosít, amit kiegészít még egy ugyancsak 2-szeres digitális zoom is.

A FineCam S3 duál keresőrendszerrel rendelkezik. Az egyik egy optikai, míg a másik egy modern digitális megoldás. Az optikai kereső használat elsősorban azért lehet előnyös, mert az elemek élettartama ezzel jelentősen megnövelhető. A digitális esetben viszont LCD kijelző használatára van lehetőség. Az alkalmazott TFT LCD panel 1.5 colos. Ennek segítségével kiváló minőségű képek készíthetők. A FineCam S3 képes mozgó képek rögzítésére is, igaz a maximális hossz csak 15 másodperc lehet. Ekkor a képek felbontása 320x240 pixeles (QVGA).


Az új digitális fényképezőgép kompatibilis a SD Memory Card/Multimedia Card (MMC) tárolási megoldásokkal. A cég azért ezeket a memóriakártyákat részesíti előnyben, mert ezeket könnyű használni, gyors és megbízható működésre képesek, valamint viszonylag nagy kapacitással rendelkeznek. A FineCam S3-hoz a vásárló egy darab, 16MB-os MMC memóriát kap. A Kyocera a fényképezőgépe mellé egy nagyon jó minőségű, cserélhető akkumulátort is ad, mellyel körülbelül 120 kép rögzíthető.

Az új kamera számos üzemmóddal rendelkezik. Ezek között vannak automatikus és kézi beállítási lehetőségek is. A körülményeknek megfelelően választhatók ki többek között a színekkel vagy a fényekkel kapcsolatos üzemmódok is. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a kijelzőn megjelenő információk és a hiearchikus menü.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!